Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün 'Orta Karadeniz bölge imamı' yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'nün 'Orta Karadeniz bölge imamı' yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün "Orta Karadeniz bölge imamı" olduğu iddia edilen zanlı tutuklandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve "Orta Karadeniz bölge imamı" olduğu iddiasıyla Feza AŞ'de görevli Said A. (54), Ankara'da gözaltına alındı.
Samsun'a getirilen zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.
Said A, polis aracına bindirildiği sırada basın mensuplarına yönelik "Güzel hatıralar bunlar, Allah razı olsun. Bakileştiriyorsunuz ya teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.
FETÖ'nün, Orta Karadeniz bölgesinde bulunan illeri Samsun'a bağladığı ve buradan yönettiği ileri sürüldü.

- Valilik açıklaması
Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise 15 Temmuz'daki darbe girişimine yönelik FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen istihbari ve operasyonel çalışmalar sonucu örgütün Samsun'daki tüm hücrelerini yöneten ve sözde "vali" olarak nitelendirilen il imamlarının daha önce deşifre edildiği belirtildi.
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üst düzey imamlarına yönelik çalışmalar neticesinde yapılanmanın bölgelere ayrılarak yönetildiğinin anlaşıldığı bildirilen açıklamada, Orta Karadeniz bölgesindeki birçok ilin Samsun'dan yönetildiği, bölge merkezinin bu kent olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Örgütün bölge imamı olarak görevlendirildiği yönünde bilgi elde edilen şüphelinin Ankara'da bulunduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şüpheli, Samsun KOM Şube Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip tarafından Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan bir eve gece yarısı düzenlenen operasyonla yakalanarak Samsun'a getirildi. Samsun Adliyesine sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Ankara'da yakalanan şüphelinin daha önce 'Suriye ülke imamı' olarak görevlendirildiği, Suriye'de meydana gelen olaylardan sonra Türkiye'ye döndüğü, bir dönem FETÖ/PDY terör örgütü tarafından oluşturulmaya çalışılan paralel yapı içerisinde Türkiye Milli Eğitim yapılanmasının Türkiye geneli toplantılarına da katıldığı yönünde bilgiler elde edilmiştir."

Açıklamada, örgütün üst yapılanması ile ilgili çalışmalar neticesinde daha önce bölge imamı olarak görevlendirilen bir başka şüphelinin daha tespit edildiği, bu kişinin yurt dışına kaçtığının anlaşıldığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...