Angela Merkel'in seçim vaatlerine partililerinden tepki

/ Kaynak: AA
Angela Merkel'in seçim vaatlerine partililerinden tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da yaklaşan genel seçimler öncesi Angela Merkel'in yaptığı seçim vaatlerine kendi partisi ile koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti'den tepki geldi.

Almanya'da yaklaşan genel seçimler öncesi Başbakan Angela Merkel'in yaptığı seçim vaatlerine kendi partisi ile koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti'den (FDP) tepki geldi. nbsp;FDP Genel Başkanı ve Ekomomi Bakanı Philipp Rösler, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) arasındaki sosyal politika konusundaki yarışın bütçeyi ve vergi ödeyenleri zorlayacağı uyarısında bulundu. nbsp;Merkel'in partisi CDU'nun Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Josef Schlarmann da Merkel'i eleştirerek, "Bu tür sosyal yardımlar seçimden önce vitrine konulan ancak seçimden sonra tezgahın altında yerleştirilen tipik seçim hediyeleridir" ifadesini kullandı.Başbakan Merkel, çocuk parasının artırılması, 1992 yılından önce anne olanlar için emekli maaşlarının yükseltilmesi ve ev kiralarının artmasına karşı önlemlerin alınması gibi vaatlerde bulunmuştu. Merkel'in vaatlerinin maliyetinin 28,5 milyar avro olacağı kaydedildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...