Şikenin başı FETÖ

Düzenleyen:
Şikenin başı FETÖ

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, bir numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen yer aldı.

Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ’nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu’nun da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu, 19’u adli kontrol şartıyla serbest, 7’si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi. Sanıklardan Gülen için 35 yıldan 85 yıla, diğerleri için de 35 yıldan 80 yıla kadar hapis cezaları istendi.
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Rıza Çalımbay, Yılmaz Vural, Emenike, Gökçek Vederson’un yer aldığı 76 kişi ise mağdur-müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Gülen’in “Futbol camiasına girelim. Futbol geniş kitleleri etkiliyor.’’ talimatı sonrası dosyanın şüphelilerinden İhsan Kalkavan’ın harekete geçtiği kaydedildi. 
“Futbol’da şike” soruşturması başlatılmadan önce kapatılan Zaman gazetesinde toplantı yapıldığı belirtilen iddianamede, toplantıya şüpheliler Suat Yıldırım, Şerif Ali Tekalan, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen’in katıldığı vurgulandı. Şüphelilerin, toplantının ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı “Ergenekoncu” olarak gördükleri ve “askerî ihalelerde yolsuzluk” yaptığı iddiasıyla “Futbolda şike” soruşturmasında adını geçirdikleri belirtilen iddianamede, bu olayın başlangıcının ise şüphelilerden Ekrem Dumanlı’nın, Aziz Yıldırım’a muhalifliği ile bilinen Cihan Oskay’ı İstanbul’a çağırdığı, İstanbul’a gelen Oskay’a Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapma ve Aziz Yıldırım aleyhine yazılar yazmasını talep etmesine dayandığı anlatıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...