Almanya'da kapitalizm karşıtı protesto

/ Kaynak: AA
Almanya'da kapitalizm karşıtı protesto

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın finans merkezi Frankfurt kentinde kapitalizm karşıtı protestoda polis ile göstericiler arasında gerginlik çıktı.

Almanya'nın finans merkezi Frankfurt kentinde kapitalizmkarşıtı protestoda polis ile göstericiler arasında gerginlik çıktı. nbsp;Blockupy inisiyatifinin düzenlediği eyleme, avro para birimini kurtarma önlemlerini protesto etmek isteyen binlerce kişi katıldı. nbsp;Polis, gösterici sayısını 7 bin olarak telefuz ederken, eylemi düzenleyenler ise 20 bin kişinin protesto yürüşüne katıldığını belirtti. nbsp;Polisin, kent merkezinden Avrupa Merkez Bankası binasına doğru yürüyen protestocular arasında yer alan ve polise boya torbası ile maytap atan200 ila 400 kişinin yer aldığı gruba müdahale ettiği bildirildi. nbsp;Yüzlerini kapatan göstericilerin çevresini saran ve yürümelerini engellenen polisin gruba biber gazı sıktığı kaydedildi. nbsp;Polis diğer göstericilerin yürümesine ise izin verirken, çembere aldığı protestocuların yüzlerini kapatmamalarını istedi. nbsp;Frankfurt'ta dün de bazı göstericiler Avrupa Merkez Bankası'nın çalışmasını engellemek için gösteri yapmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...