Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağdat'ta tarihi Reşid Caddesi trafiğe açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bağdat'ta tarihi Reşid Caddesi trafiğe açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Osmanlı döneminde yapılan er-Reşid Caddesi, üzerinde bulunan tarihi binaların restorasyonunun tamamlanmasının ardından yeniden hizmete açıldı.

Bağdat Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanması sonrasında caddenin yeniden trafiğe açılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, antika değeri taşıyan araç, motosiklet ve at arabaları geçidi yapıldı, Bağdat'a özgü folklor gösterisi sunuldu.

Bağdat Büyükşehir Belediye Başkanı Zikra Alveş, buradaki konuşmasında, caddenin tarihi ve siyasal önemine dikkati çekerek, Bağdat'ta uzun yıllardır bakımsız bırakılan ve birçoğu çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi binaları barındıran diğer sokak ve caddelerin de restorasyonuna başlayacaklarını söyledi.

Reşid Caddesi'nin açılış törenine, Bağdatlılar yoğun ilgi gösterdi.

Irak'ta birçok siyasi ve sosyal gelişmenin başlangıç noktası olarak bilinen Reşid Caddesi, Osmanlı döneminde Bağdat Valisi Halil Paşa tarafından yaptırıldı. Caddede uzun yıllar önce inşa edilen çok sayıda cami, mescit, kütüphane han ve hamam bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...