Balıkesir'de Gezi Parkı protestosunda olaylar çıktı

/ Kaynak: CHA
Balıkesir'de Gezi Parkı protestosunda olaylar çıktı

YAŞAM Haberleri  / CHA

İstanbul Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için toplanan bir grup, Balıkesir'in cadde ve sokaklarını birbirine kattı.

İstanbul Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için toplanan bir grup, Balıkesir'in cadde ve sokaklarını birbirine kattı. AK Parti İl Başkanlığı binasının bulunduğu caddeye girmek isteyen grup, polis barikatını yıkmak istedi. Polis, gruba müdahale etti. Bunun üzerine grup polise taş ve şişe atarak ara sokaklara kaçmaya başladı. Atılan taşlardan bazı araçlar ve işyerleri zarar gördü. Akşam saatlerinde şehir merkezinde bulunan TÜİK binası önünde toplanan kalabalık, burada bir süre bekledikten sonra Milli Kuvvetler Caddesi üzerinden slogan atarak Anafartalar Caddesi'ne geldi. Grup, buradan AK Parti İl Başkanlığı binasının bulunduğu Atalar Caddesi'ne yürümek istedi. Ancak polis kurduğu barikat ile buna izin vermedi. Bunun üzerine grup uzun süre polisle pazarlık yaptı. Daha sonra CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk'un devre girmesiyle grubun Kızılay Caddesi'ne girmesine izin verildi.

Kızılay Caddesi'nde yürüyen grup AK Parti İl Başkanlığı binasının bulunduğu caddeye girmek istedi. Polisin barikat grup geniş güvenlik önlemi aldığı alanda bekleyen grup caddede oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 2 saat burada slogan atan grup içinden zaman zaman polise su şişesi ve çeşitli maddeler atılması dikkat çekti.

Daha sonra yüzleri maskeli bir grup Çevik Kuvvet barikatını yıkmak isteyince, polis gruba müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup, polise şişe, taş ve bazı kesici cisimler fırlattı. Bir süre ara sokaklarda kovalamacı yaşandı. Polis ve hükümet aleyhinde slogan atan grup üyeleri daha sonra ara sokaklarda kayboldu

Atılan kaldırım taşları nedeniyle bazı araçlar ile işyerleri zarar görürken, bazı göstericiler gözaltına alındı. Atılan cisimlerden yaralananlara olay yerine gelen ambulanstaki sağlık ekipleri müdahale etti.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...