Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güler, 53 vatandaş yaralandı

/ Kaynak: AA
Güler, 53 vatandaş yaralandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim Gezi Parkı protestolarında İstanbul'da 19 olmak üzere, Türkiye genelinde 53 vatandaşın yaralandığını duyurdu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla başlayan süreçte, yurt çapında meydana gelen eylemler sırasında 26 güvenlik görevlisi ile 19'u İstanbul'da olmak üzere 53 vatandaşın yaralandığını açıkladı.
939 kişi gözaltında
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla başlayan süreçte, bugün itibarıyla 48 ilde 90'ın üzerinde gösteri gerçekleştirildiğini, 939 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan bir kısmının ifadelerinin tamamlanmasından sonra serbest bırakıldığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul başta olmak üzere ülke genelindeki Gezi Parkı protestolarıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.
Eylemler sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyen Güler, 48 ildeki 90'dan fazla gösteride 939 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Güler, "Bunların bir kısmı ifadeleri alınarak bırakıldı. Bir kısmı da cumhuriyet savcılarının talimatları gereğince gözaltı hallerine devam ediliyor" diye konuştu. CHP'nin Taksim'e çıkma talebi üzerine polis önlemlerinin kaldırıldığı söyleyen Güler, "Şu anda orada bir kalabalık devam ediyor. Biz eylemlerle ilgili güvenlik önlemlerini almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin Taksim'deki kalabalığa müdahale edilip edilmeyeceği sorusu üzerine Güler, "Kalabalığı izliyoruz. Hemen müdahale etmemizi istiyorsanız, müdahale etmeyeceğiz" yanıtını verdi.
Yaralı sayısı hakkında da bilgi veren Güler, 26 güvenlik görevlisi ve 53 vatandaşın yaralandığını ifade etti. Güler'in açıklamasına göre İstanbul'da yaralanan 19 kişiden birinin tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...