'Hastalıkta ve sağlıkta diye söz vermiştik'

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
'Hastalıkta ve sağlıkta diye söz vermiştik'

YAŞAM Haberleri  / IHA

Evlenirken birbirlerinin destekçisi olacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Kâmile Atalay “Ömrümün sonuna kadar onlara bakacağım” dedi.

Elâzığ’da yıllarca zihinsel engelli kızına bakan anne, kaza geçiren ve doktorların ümit vermediği kocasını da hayata bağladı. 3 çocuklu Kamile ve Ürfi Atalay çifti, ilk çocukları Ümmü Gülsüm’ün (36) zihinsel engelli doğmasının ardından kendilerini engellilere adadı. 1990 yılından itibaren Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nda (ZİÇEV) kendi çocukları ve engellilerle ilgilendiler. Atalay çiftinden, emekli öğretmen Ürfi Atalay 4 yıl önce trafik kazası geçirdi. Doktorların ‘yaşamaz’ dediği Ürfi Atalay, eşinin desteğiyle hayata tutundu. Kocasının da engelli kalmasıyla birlikte tüm hayatını, eşi ve kızına adayan Kâmile Atalay, hem onlara bebek gibi bakıyor, hem de ZİÇEV’de zihinsel engellilerle sosyal etkinliklere katılıyor. Evlenirken hastalıkta ve sağlıkta hep birbirlerinin destekçisi olacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Atalay, kızının ve eşinin kendisinin göz bebeği olduğunu ve ömrünün sonuna kadar onlara bakacağını kaydetti. Her sağlıklı insanın engelli adayı olduğunun örneği olan Ürfi Atalay, engellilere hizmet ederken kendisinin de engelli duruma düştüğünü söyledi. Atalay “Bunu bizzat yaşayanlardan biri de ben oldum. Sağlıklı iken 2012 yılında geçirmiş olduğum bir trafik kazası neticesinde engelli duruma geldim. İnsanların bunu düşünerek hareket etmelerini, engellilere bu gözle bakmalarını tavsiye ederim” diye konuştu. Eşinin yıllardır büyük fedakârlık yaptığını belirten Ürfi Atalay “Ellerimi kullanamadığım için yemeğimi, içmemi, temizliğimi o yapmak zorunda kalıyor. Ben şanslıyım. Eşim bana böyle titizlikle bakıyor. Diğer ailelerin Allah yardımcısı olsun” dedi.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...