Ahidname'nin 500'ncü yılı kutlanıyor

/ Kaynak: İHA
Ahidname'nin 500'ncü yılı kutlanıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ahidname'nin 550.yıl dönümü, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla İstanbul Topkapı Sarayı'nda kutlandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ahidname'nin 550. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. Müezzinoğlu, "Batıdaki en uç noktaya gönderilmiş bir ahitnameyi konuşuyoruz. Toplumsal ortamımızda, ailesel ortamımızda, bir medeniyet projesi oluşturduğumuzda da dünyaya bu ahidnameleri yeniden sunabilecek bir başarının umudunu elde etme şansını bulabiliriz" dedi. Ahidname'nin 550.yıl dönümü, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla İstanbul Topkapı Sarayı'nda kutlandı. Programa, Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çok sayıda ilçe belediye başkanı ile davetliler katıldı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Bakın Müezzinoğlu, "Batıdaki en uç noktaya gönderilmiş bir ahitnameyi konuşuyoruz. Toplumsal ortamımızda, ailesel ortamımızda, bir medeniyet projesi oluşturduğumuzda da dünyaya bu ahitnameleri yeniden sunabilecek bir başarının umudunu elde etme şansını bulabiliriz. Güçlü ilim, irfan ve güçlü adalet duruşumuz bu coğrafyaları bize mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamamıza vesile olmuştur. Bizim önümüzdeki süreçleri geçmişimizden ders alarak şekillendireceksek iki kelimeyi ele almalıyız. Bir, mutlaka ilim peşinde koşucağız. İki, mutlaka hak ve adalete itaat edeceğiz" dedi.
Müezzinoğlu, "Bugün için dünyanın bu medeniyet değerlerine ihtiyacı var. Hoşgörü, sevgi ve barış. Balkanlar yaklaşık 350-400 yıl bizim dönemimizde. Bu değerlerle dünyaya bir medeniyet sundu. Bütün bu etkinliklerin yeniden yapılmasının ve yapılıyor olmasının bana göre tek bir amacı var; Balkanlarda ve dünyada daha çok huzur, barış ve hoşgörüdür. Bunu ancak ahitnamedeki hukuka dönersek başarabiliriz. Bu ahitnameyi herkes önce kendi vicdanı ile yapması gerekir. Kendi vicdanı ile yaptığında iş kolaylaşıyor. Bana yapılmasını istemediğim hiçbir yanlışı bir başkasına yapmam. Bana yapılmasını istediğim her türlü iyiliği ve güzelliği de olabildiğince herkese yapabilmek. Toplum olarak bunu merkeze koyabilirsek, iç huzurumuzda artacaktır. İki gündür yaşadığımız olaylarda en kısa zamanda bu anlayışla çözmüş oluruz" diye konuştu.
Ardından kürsüye davet edilen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise ahitnameyi veren ve dünyayı yöneten merkezin İstanbul Topkapı Sarayı olduğunu hatırlatarak, "Ahitnamenin İstanbul fethinde rahiplere verildiğini biliyoruz. Bu günde ahitnamenin 560. Yıl dönümüydü. Burada bu programı icra etmek ayrı bir vefa gereğiydi" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından kültürlerarası hoşgörü temalı uluslararası fotoğraf yarışması sergisi ve ödül törenine geçildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yarışmada dereceye giren isimlere ödüllerini kendi eliyle takdim etti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...