Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kocamın boğazının bıçakla kesilerek öldürüldüğünü gördüm'

Düzenleyen:
'Kocamın boğazının bıçakla kesilerek öldürüldüğünü gördüm'

DÜNYA Haberleri

Myanmar askerlerinin saldırısının ardından Bangladeş'e sığınan Menisa, "Kocam Fazıl Rahman'ın, askerler tarafından, boğazının bıçakla kesilerek öldürüldüğünü gördüm." dedi.

Myanmar ordusunun Arakan'a yaptığı operasyonda eşi öldürülen, çocuklarını kaybeden ve kendisi de yaralanan Menisa Fazıl Rahman, çareyi Bangladeş'e sığınmakta buldu.

Menisa Fazıl Rahman, Kolatoli bölgesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Myanmar ordusunun askerlerinin bir ay önce yaşadığı Mongo şehrinin Kilasifarang köyüne baskın yaptığını söyledi.

Eşinin askerlerin saldırısına uğradığını ifade eden Fazıl Rahman, "Kocam Fazıl Rahman'ın, askerler tarafından, boğazının bıçakla kesilerek öldürüldüğünü gördüm. Kocamı öldürüldükten sonra cesedini su kuyusuna attılar. Kızımı ve oğlumu bulamıyorum. Bangladeş'e ormanlardan kaçarak 3 gün önce geldim. Burada kız kardeşimin evinde kalıyorum." dedi.

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Menisa Fazıl Rahman, daha fazla konuşamadı.

"Askerlerin zulmünden kaçtık"

Menisa'nın kardeşi Sovfan Nisa ise 2012'deki olaylardan sonra Bangladeş'e sığındığını dile getirdi.

Myanmar askerlerinin zulmünden korunamadığını aktaran Nisa, şunları anlattı:

"Bu yüzden köyümüzdekilerle başka yerlere kaçtık ama kaçtığımız yerde de güvenli şekilde yaşayamadık. Kaçtığımız yerlere de askerler geldi. Askerler bizi gasbettiler, işkence ve tecavüz ettiler. Askerler köydeki bütün erkekleri ve erkek çocuklarını alıp götürdüler. Biz askerlerin zulmünden dolayı orada fazla yaşayamadık. Onun için gizlice kaçtık ve nehirden teknelerle sınırı geçtik. Burada kardeşlerim ve kız kardeşlerimden hiç haber alamıyorum."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...