Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli çağrı: Paranızı TL'ye yatırın

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli çağrı: Paranızı TL'ye yatırın

GÜNDEM Haberleri

Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar, diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılış törenine  katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından Valiliğe geçti. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı tarafından karşılanan Erdoğan'ın basına  kapalı ziyareti, yaklaşık yarım saat sürdü. Daha sonra ise Kayseri'de düzenlen toplu açılış törenine geçti. Erdoğan burada toplannan binlerce kişiye seslendi.  "14 yıl önce Abdullah Gül ile yola çıktığımızda ilk mitingimizi burada yaptık' diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Toplam yatırım bedeli 587 milyon lira olan hizmetin Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül kardeşimizin adına bir müze ve kütüphane açılışı yaptık. Tek tek şu açılış töreninde nelerin olduğunu sayacak değilim. Eskiler 'Önce yol arkadaşınızı, sonra da onu seçince yola çıkacaksınız' derdi. Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık. 14 yıl önce burada yola çıktık. Biz Rabbimiz'den başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik, hiçbir beşeri güç bizi eğmedi. Çok engelle karşılaştık, hepsini aştık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli çağrı: Paranızı TL'ye yatırın
15 Temmuz'da bunlar ne yaptılar biliyorsunuz. Asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar. Bilmiyorlardı ki, hesapların üzerinde bir hesap var o da Rabbimin hesabıydı. Onlar bunu düşünmedi. Milletim o hesabı bozdu. Bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Biz şuna inanmıştık; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. 

Biz rabbimizin huzurunda eğiliz. Başka kimsenin değil. Onlar Rabbimizin hesabını düşünemediler. İşte Millet o hesabı bozdu. F 16'lari helikopterler, tanklar, toplar, silahlar ne oldu? "Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın" İşte uğratmadık. İşte uğratmadınız. Benim milletim bunun gereğini yaptı.Bu ülkede paçavraları bu milletin, bu bayrağın karşısına çıkaranlar başarılı olamazlar. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan diye boşuna mı söylüyoruz biz. Bu topraklar tarla değil vatan vatan! 

ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI ALACAĞIZ 

Öyle paralel devlete filan izin vermeyiz. Neymiş Pensilvanya... Hadi gel! Siz kaçacaksınız biz kovalacağız. Onun kuyruğuna takılanlar neden kaçıyorsunuz. Şehitlerimizin gazilerimizin hakkını alacağız. Bunu bilesiniz. 

İDAM TARTIŞMALARI 

Bu şehitlerin varisleri idam istiyorsa, bununla ilgili devletin af yetkisi yoktur. Bu işin yolu parlamento. Sayın Başbakan burada, grup belli. Muhalefet de ortada. Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bana geldiğinde bu kararı onaylarım. Beni ne  Hans'ın ne deği ilgilendirmez. Beni bu millet ilgilendirir. Bekara karı boşamak kolay. Biz gözü yaşlı anaları dinledik. Babaları dinledik. Öyle kolay mı?

TL ÇAĞRISINA YİNELEDİ

Kaldırın dokunulmazlığı diyenler, hapse girince feryat etmeye başladılar. Ne oldu? Yeter ki dimdik duralım. Şimdi ben bu safhada, işte tankla, tüfekle, helikopterle bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız onun planına girdiler. Her gün yapıyorum, buradan da yapacağım. Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için benim milletim bak şurada üç dört gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk lirasına çevirmeye başladı. Ne diyorlar? Benim param var ya, benim Türk liram varken niye bunu kullanıyorum ya…

RUSYA,ÇİN VE İRAN...
Rusya, Çin, İran biz buralarla alışverişimizi yerli parayla yapmak üzere çalışmalara başladık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alacaklar. Merkez bankamıza talimatı verdik. Bu oyunlar tutmayacak. Biz de kendi oyunumuzu oynayacağız.

  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...