Video yardımcı hakem sistemi

Düzenleyen:
Video yardımcı hakem sistemi

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, video yardımcı hakem sisteminin İtalya'daki tanıtım programına katıldı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre Namoğlu ve MHK üyesi Murat Ilgaz, gerçekleştirilen program kapsamında Juventus-Atalanta müsabakasının saha uygulamasını izledi.

Futbol oyun kurallarının düzenlenmesinden sorumlu Uluslararası Futbol Birliği Kurulunun (IFAB) onaylaması ile FIFA tarafından denemelere tabi tutulan sistem, hakemlere yardımcı olmak amacıyla geliştiriliyor.

FIFA Futbol Teknoloji Yenilik Bölümü desteği ile gerçekleştirilen denemelerin her aşaması IFAB tarafından izleniyor. Sistemin uygun olup olmadığı, IFAB tarafından 2018 veya 2019'da belirlenecek.

Video yardımcı hakem uygulaması, yanlış verilen gol, penaltı, kırmızı kart veya yanlış cezalandırılan oyuncunun belirlenmesinde kullanılacak. Sistem, hakemin bir karar için yardım istemesi durumunda devreye girecek. Maç ile ilgili olay videodan incelenecek, hakeme iletişim seti ile bildirilecek ve hakem kendisine iletilen bilgi doğrultusunda kararını verecek.

Uygulamanın tanıtımı için IFAB temsilcisi Roberto Rosetti, Türkiye'de Ocak 2017'de gerçekleştirilecek devre arası hakem, gözlemci ve temsilci seminerinde konu ile ilgili sunum yapacak. Tanıtıma, TFF'nin yönetim kurulu üyeleri, kulüp başkanları, teknik direktörler ile basın mensupları davet edilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...