CHP'den, Başbakan'a 'kaç ton gaz kullandınız' sorusu

/ Kaynak: CHA
CHP'den, Başbakan'a 'kaç ton gaz kullandınız' sorusu

GÜNDEM Haberleri  / CHA

CHP İzmir Milletvekili, Erdoğan'a Taksim Gezi Parkı olaylarında 'Kaç plastik mermi kullanılmıştır, Kaç ton su, kaç ton gaz, su kullanılmıştır.' diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Taksim Gezi Parkı olaylarında "Kaç plastik mermi kullanılmıştır, Kaç ton su, kaç ton gaz, su kullanılmıştır." diye sordu. nbsp;CHP'li Aytun Çıray, Gezi Parkı olaylarını TBMM gündemine taşıdı, Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması istemiyle bazı sorular yöneltti. Çıray, Başbakan'a verdiği soru önergesinde; Taksim Gezi Parkı için yapılan direniş aslında ağaçlarda sembolize edilen bir demokrasi arayışıdır. Bu eylem Anayasa'dan Türk Milleti kavramını çıkarmak, TC'yi silmek, dinimizle diyanetimizle oynamak isteyenlere karşı bir uyarıdır. Bu eylemler koskoca Türk devletini bir avuç PKK'lının önünde boyun eğdirmeye çalışanlaradır. Bu eylemde her siyasi görüşten insan vardır ve ortak noktaları varoluşsal tutunuştur." dedi.
Meclis'e sunduğu önergede Çıray, "Taksim'de kaç ton ve ne tip gaz kullanılmıştır, kaç plastik mermi kullanılmıştır, kaç ton su, kaç ton gaz karıştırılmış su kullanılmıştır, kaç adet gaz bombası atılmıştır? Tüm Türkiye'deki hastanelerde gösteri hakkını kullanan vatandaşlarımızdan kaç yaralı kaydı tutulmuştur? Bu olaylarda kaç kafa travması, kaç solunum yetmezliği vakası ortaya çıkmıştır? Bu olaylarda Taksim'de kaç polis kullanılmıştır? Polise orantısız güç kullanımı emrini kim/kimler vermiştir? Bu kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Kaç polis usulsüz emre itaat etmemiştir ya da istifa etmiştir? Kaç polis hakkında işlem yapılmıştır? Taksim'deki demokratik gösteri hakkını Türkiye'de kaç il ve ilçe desteklemiştir? Bütün bu olaylardan sonra İçişleri Bakanını ve İstanbul Valisini görevden almayı düşünüyor musunuz?" sorulanı yöneltti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...