Modern çağın köleleri: Amazombiler

Düzenleyen:
Modern çağın köleleri: Amazombiler

TEKNOLOJİ Haberleri

Online alışveriş platformu Amazon, yılbaşı öncesi elemanlarını köle gibi çalıştırmakla suçlanıyor.

Bir Daily Mail muhabiri, dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Amazon’un İskoçya’nın Glasgow şehrindeki merkezinde gizlice işe girerek şirketteki korkunç çalışma ortamını ortaya çıkardı. Şirkette özellikle yılbaşının yaklaşmasıyla elemanların âdeta köle gibi çalıştırıldığı görüldü. Asgari ücret verilen elemanlara günde 12 saat mesai yaptırılıyor ve onlardan sadece tuvalet ihtiyacı için verilen sınırlı molalar dışında aralıksız çalışmaları isteniyor. Şirketin dev deposunda ürünleri almak, paketlemek için mesai içinde 20 kilometre kadar yürümek zorunda kalan çoğu elemanın ayaklarını su topluyor. Ürünleri bulmak için sadece 7 saniye verilen elemanlar zamana karşı yarış veriyor. 

Üstelik şirkette elemanlara karşı büyük bir güvensizlik ve şüphe atmosferi var. Her personelin elinde bir tarama aleti var ve bununla onların nerede oldukları, her adımları takip ediliyor. Güvenlik kameraları ve havaalanlarındaki gibi güvenlik kontrolleri de cabası. Her türlü aksamaya disiplin cezası veriliyor. İşçilerden biri, “Çalışmadan önce beyninizi bir kenara koyuyorsunuz. Burada sadece birer zombisiniz” diye konuştu. Amazon ise tarama aletlerinin elemanların işini kolaylaştırdığını, güvenlik tedbirlerinin de büyük şirketler için normal olduğunu savundu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...