Sigara ile mücadelede örnek olduk

Sigara ile mücadelede örnek olduk

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, dünyada 'Tütün Salgınını Kontrol Etmeye Yönelik Politika Paketi'nde bulunan bütün şartları yerine getiren tek ülke oldu.

Yeşilay ve Sağlık Bakanlığı'nın iş birliği ile düzenlenen "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ve Küresel Yetişkin Tütün Araştırması Tanıtım Toplantısı"nda, sigarayla mücadelede örnek ülke olarak gösterildik. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Margaret Chan, "Arkadaşlarım neden sıklıkla Türkiye'ye gittiğimi soruyorlar; halk sağlığı için çalışan böyle bir yönetimin olduğu ülkeye gitmekten mutluluk duyarım" dedi. Chan, "Bu yılki temamız, 'tütün ürünlerinin her türlü reklam, promosyon ve sponsorluğunun yasaklanması' olarak belirlenmişti. Türkiye bunu kanunlaştırarak dünyaya örnek olmuştur. Tütün ile mücadelenin 6 kriterinin 6'sını da yerine getirerek, MPOWER'ın (Tütün Salgınını Kontrol Etmeye Yönelik Politika Paketi) bütün şartlarını gerçekleştiren ilk ve tek ülke olmuştur" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...