Venezuela'nın parası pul oldu

Düzenleyen: / Kaynak: ntv
Venezuela'nın parası pul oldu

Ekonomi Haberleri  / ntv

Venezuela'da ulusal para birimi bolivarın sert değer kaybı sonrası hükümet, 6 yeni banknotu piyasaya sürme kararı aldı. Basılacak yeni banknotların en büyüğü olan 20 bin bolivar, 15 lira edecek.

Venezuela'da yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle, ülkenin ulusal para birimi bolivar değer kaybediyor. Bolivar'ın geçen aya göre yüzde 67 değer kaybetmesinin ardından, Venezuela Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 15 Aralık'tan itibaren 500 ila 20 bin bolivar arasında değişen 6 yeni banknotun piyasaya sürüleceği belirtildi. Karardan önce piyasada geçerli en büyük banknot 100 bolivardı. Ülkedeki en büyük banknot olacak 20 bin bolivar yaklaşık 15 Türk Lirası’na denk geliyor.
 

2 LİTRE İÇECEK İÇİN ÇANTA DOLUSU PARA

Ülkede iki litre alkolsüz içecek 2 bin 500 bolıvara satılıyor. Bu nedenle en küçük alışverişler bile çantalar dolu banknotla sağlanabiliyor.

ENFLASYON YÜZDE 181

Enflasyon oranının yüzde 181'e yakın olduğu ülkede işsizlik oranı yüzde 7,3 seviyesinde bulunuyor. Uluslararası para fonu IMF, ülkedeki enflasyonun gelecek yıl yüzde 2 bini geçeceğini tahmin ediyor. 

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ EKONOMİYİ VURDU

Petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda sert şekilde düşmesinin ardından ekonomik krizle boğuşan ülkede, gıda ve ilaç temini de güçlükle sağlanabiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: ntv
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...