Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan 3 darbeci askeri iade etmiyor

Düzenleyen:
Yunanistan 3 darbeci askeri iade etmiyor

DÜNYA Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 3 darbeci askerin Türkiye'ye iade talebi reddedildi.

Atina'daki temyiz mahkemesinde bugün tekrar duruşmaya çıkan 3 darbeci asker ve avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, iade talebinin reddi yönünde karar verdi. Mahkemenin kararına göre, darbeci askerlerden Binbaşı Ahmet Güzel, Binbaşı Gencay Büyük ve Başçavuş Bilal Kurugül, "hayatlarının tehlikede olduğu ve adil yargılamaya tabi tutulmayacakları" gerekçesiyle Türkiye'ye iade edilmeyecek.
Yunan yargı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kararın savcı tarafından temyiz talebiyle Yunanistan Yüksek Mahkemesine (Areios Pagos) götürülmesi ihtimali var.
Diğer darbeci askerler ise bu hafta içinde hakim karşısına çıkarılacaklar.
Darbe girişimi sonrası Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçan darbeci askerler, sığınma talebinde bulunmuşlardı. Askerlerin 7'sinin sığınma talepleri Yunan iltica makamları tarafından reddedilirken, biri hakkında ise henüz açıklanan bir karar yok.
Kararı temyiz etmek amacıyla iltica ofisine bağlı ikinci derece komisyona götüren askerlerin başvurusu ise henüz neticelenmedi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık kararı, "Atina müttefik dayanışması örneğini göstermeli. Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir." ifadeleriyle yorumladı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...