Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gezi Parkı protestoları Madrid'e ulaştı

/ Kaynak: AA
Gezi Parkı protestoları Madrid'e ulaştı

YAŞAM Haberleri  / AA

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Türkler, Taksim'de Gezi Parkı yüzünden yaşanan protestolara destek vermek için gösteri yaptı.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Türkler, Taksim'de Gezi Parkı yüzünden yaşanan protestolara destek vermek için gösteri yaptı. İspanya'da ekonomik krize karşı alınan önlemleri protesto etmek için halkın kendiliğinden oluşturduğu ''Öfkeliler'' hareketinin gösterilerinin ana merkezi olan Madrid'deki Sol meydanını mekan olarak seçen 60 kadar Türk, ellerindeki Türk bayrakları ve açtıkları pankartlarla İstanbul'da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Türkiye'den öğrenciler ve Madrid'de yaşayan gençlerin çoğunlukta olduğu gösterilere, çevredeki İspanyol vatandaşları da destek verdi. ''Orada değiliz ama biz de varız. Madrid'de yanındayız. Diren Gezi Parkı'', ''Buna demokrasi diyorlar ama değil'' yazılı pankartlar açan Türk gençler, marşlar ve şarkılar söyledi. Hazırladıkları bildiriyi dağıtan protestocular, polisin tavrını da eleştirdi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...