Enflasyon beklentinin altında: 0,5

Düzenleyen:
Enflasyon beklentinin altında: 0,5

Ekonomi Haberleri

Giyim ve ayakkabı fiyatlarındaki artışa rağmen, gıda fiyatları düşünce enflasyon yüzde 0,80 olan beklentilerin altında gerçekleşti

Enflasyon, kasım ayında beklentilerin altına geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kasım ayı enflasyonu, yüzde 0,52 artarken, yıllık enflasyon yüzde 7’ye geriledi. Kasım’da TÜFE’de yüzde 0,80 artış bekleniyordu. ÜFE, yani üretici fiyat endeksinin yüzde 2 artması sürpriz olarak değerlendirildi. Son 3 yılın en yüksek aylık artışı olan bu oranla yıllık bazda ÜFE yüzde 6,41’e ulaşmış oldu.

GİYİM VE AYAKKABI ÖNDE
TÜFE’de aylık bazda en yüksek artış yüzde 3,89 ile giyim ve ayakkabı grubunda görüldü. Endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde yüzde 1,25, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1,16, konutta yüzde 0,87 ve haberleşmede yüzde 0,64 artış gerçekleşti. Yaz bolluğunun bitmesine rağmen fiyatı en çok düşen grup gıda ve içecekler olarak kaydedildi. Ev eşyasında da fiyat düşüşleri izlendi. Yıllık bazda bakıldığında yüzde 22,61 ile alkollü içecekler, fiyatı en fazla artan ürün grubu oldu. Kasım ayının zam şampiyonu, yüzde 50 zamlanan sayısal loto, en fazla düşen ise yüzde 29,33’lük ucuzlama görülen karnabahar oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...