Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Az su içmek hafızayı bozuyor

Düzenleyen:
Az su içmek hafızayı bozuyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlıklı yetişkin bir erkekte vücut ağırlığının yüzde 60’ını, kadında ise yüzde 50’sini su oluşturuyor. Bu oranla yeni doğan bir bebekte yüzde 70-75 iken yaşla birlikte azalıyor.

Ziyneti Kocabıyık - Beynimizin yüzde 95’ini ve akciğerlerin yüzde 90’ını su olduğunu anlatan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Barbaros Başeskioğlu, keskin bir hafıza ve dikkat için günde en az 2,5 litre su içilmeli” dedi. Vücut sıvısının yüzde 2 gibi küçük bir oranda azalması bile hafif yorgunluk, yakın hafızada hafif bozulma, dikkati toplamada ve yapılan işe odaklanmada güçlüklere sebep olduğunu söyleyen Doç. Dr. Başeskioğlu “Vücudumuz biriken toksinleri atmak ve ısı dengesini sağlamak için günde yaklaşık 2,5 litre su kaybeder. Böbreklerimiz vücuttaki toksik atıkları süzebilmek için suyun yardımına ihtiyaç duyar. Bu sebeple ne kadar çok su içilirse böbrekler de görevini o kadar iyi yerine getirir. Az su içtiğimizde, vücudumuz suyu tutar ve idrar oluşumu azalır. Bu durumda böbreklerin çalışması ve işlevi de azalır” dedi. 

LİMONLU SU İÇİN
Ülkemizde böbrek taşı hastalığının yaygın olarak görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Ali Barbaros Başeskioğlu “Böbrek sağlığı için limonlu su tüketmek önemlidir. Limon suyu, idrar miktarını artırarak istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu yüzden limonlu su içtiğinizde toksinler bedeninizden daha hızlı atılır ve idrar yolları daha sağlıklı olur. Limonlu su ayrıca içindeki sitrat sebebiyle bazı taş tiplerinin gelişimini de engeller” dedi. ESKİŞEHİR İHA

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...