Mehmet Demirkol: Şenol Güneş Fenerbahçe'nin başına geçse...

Düzenleyen: / Kaynak: ntvspor
Mehmet Demirkol: Şenol Güneş Fenerbahçe'nin başına geçse...

SPOR Haberleri  / ntvspor

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol gündemin Dinamo Kiev-Beşiktaş maçını ve gündemin önemli konularını değerlendirdi

Mehmet Demirkol NTVSpor'da günün öne çıkan gazete manşetlerini değerlendirdi... Ligi Kulüpler Birliği'nin yönetmesi gerektiğini söyleyen Demirkol, Şenol Güneş'in normal karşıladığı Gökhan Gönül transferi için de 'Güneş Fenerbahçe'nin başına geçse Avni Aker'de ne olur?' ifadelerini kullandı. İşte Demirkol'un açıklamalarından satır başları:

"OLCAY TERCİHİ MANTIKLI"
Beşiktaş son 3 haftadır istediği gibi hücum edemiyor. Bu yüzden akşam Benfica'ya karşı Olcay'ın oynamasını mantıklı buluyorum. Beşiktaş'ın yazılımında böyle bir şey yok, tüm dizaynı hücum üzerine çünkü %60'ı neredeyse... Benfica maçında istediği gibi hücum edemedi, Başakşehir maçında hiç yok, Fenerbahçe maçında da hiç yok. Bu yüzden ilk 11'de Olcay değişikliği iyi bir seçim.

"OĞUZHAN GERİDE DAHA ETKİLİ"
Hücumunun daha iyi olduğu bir dönemde keşke bu maç olsaydı. Oğuzhan'ın bu pozisyonda oynayıp 2 maç üst üste iyi oynadığı maç yok. Arkada daha iyi hissediyor kendini. Çünkü Oğuzhan geriden ileri hareketlendiğinde daha etkili olabilen bir oyuncu. Geçen sene bu kadar parlamasının sebebi buydu. Şenol Güneş biraz daha Aboubakar'ın arkasını 3'lü gibi oynarsa Oğuzhan'ı daha iyi izleyebiliriz inşallah.

"BENFİCA'NIN İLK YARISI REZALET"
Napoli'de gitti 3 tane attı geldi. Benfica maçında 3-0'dan aldığı 3-3 yaptı. Nerede korkaklık. Barcelona da önde basmaz Şampiyonlar Ligi'nde. Korkaklık değildir bu. Ligdeki gibi bakamazsın. Burda yenildiğin zaman diğer rakibe 2 puan veriyorsun ekstradan. Basit aritmatik bu. Beşiktaş nerede beceremedi bu işi? İçerdeki Benfica maçında beceremedi. İlk 45 dakikası rezalet orda koptu iş. Ordan geri dönmesi de büyük iş ama kazanması gerekirdi. Beşiktaş için hücumda dönüm noktası olur inşallah bu maç. Olcay tercihi de herhalde bununla alakalı.

"BAĞIRIŞ ÇAĞIRIŞ 13.HAFTADA BAŞLADI"
Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki Aziz Yıldırım kavgası, standart hakem-federasyon kavgası. Ligin sonuna doğru olan bir şey ama erken başladı. Neden erken başladı. Fenerbahçe için puan kaybı limiti doldu. Bağırış çağırış o yüzden 13.haftada başladı. Tamam Beşiktaşlılar gidecek federasyondan kim gelecek? Disiplin kuruluna kim daha fazla adam sokacak onun hesapları yapılıyor heralde. Niye böyle bir mücadeleye girilsin heralde o zaman ceza verilmiyor ya da az ceza veriliyor takımlara. Kimin temsilcisi çoksa onun yararına oluyor herhalde. Ligi kulüpler Birliği'nin yönetmesi lazım. Kulüpler biraz işi finansal yönden ele aldı. İyi de yaptı normalde olmaması gereken bir paraya verdi ihaleyi güzel iş ama ligin yönetimini de federasyondan almak lazım. Milli Takım'la ilgilenmesi lazım federasyonun. 500 tane adam var orda Milli Takım'ın formasını yapamıyorlar daha.

"LİGİ KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNETECEK"
Eğer bir federasyon başkanının bir kulüpten 100 milyon dolar alacağı varsa ortaya çıkar çatışması çıkar. Bu çıkar çatışmalarını ortadan kaldırmak lazım. Herkes mükemmel olsa bile... Amerika'da başkan seçilen Donald Trump'a bütün işlerini bıraktırıyorlar. Çünkü çıkar çatışması ortaya çıkar. Adam diyor ki ne ilgili var ben yine işlerimi yönetebilirim ülkenin en zengin adamı ama bıraktırıyorlar o çıkar çatışması yüzünden. Federasyon başkanının bir kulüpten bu kadar alacağının olması çıkar çatışmasını çıkartıyor ortaya. Ligi Kulüpler Birliği yönetecek bunun en güzel yöntemi bu.

"FENERBAHÇE'NİN BAŞINA GEÇSE TRABZON'DA..."
Diyelim ki Tolgay kuralları bir kenara koyarsak Fenerbahçe Kulübü'ne bir şekilde önerildi. Ve oraya transfer oldu. Bu Şenol Güneş'in söyledikleriyle çelişmezki. Şenol Güneş diyor ki ordan buraya burdan oraya transferler olabilir bu gayet normal. Şenol Güneş şunun altını çizmek istiyor. Bu transferler gayet normaldir niye böyle tepki gösteriyorsunuz diyor. Ama orda Gökhan Gönül bir simge isim. Böyle tepkilerin olması gayet normal. Şenol Güneş Fenerbahçe'nin başına geçse ne olur Avni Aker'de? Tepki gösterirler normal olarak. Protesto etmek zorundalar, etmeliler de zaten. Bu taraftarları yaralar. Simge isimler çünkü, duygu satıyorsun burda. Futbol bu. Ne kadar profesyonel olursan ol. Aynı olay 7 yaşındaki çocuğu da 77 nineyi de ağlatabilir futbolda. Fenerbahçe-Beşiktaş maçı niye önemli olsun ki benim için duygular önemli değilse...

"VAN PERSİE'YE TEK KONUŞMA YETMEZ"
Bir konuşma yetmez van Persie ile Advocaat arasında. Onu devreden çıkarmıcak bir çalışma programı lazım. Bilim bu iş ve o bilimi uygulayan bir ekip var Fenerbahçe'de. Bu motivasyon işleri kolayımıza geliyor. Ama sadece konuşmalarla bu oyunculardan bu verimi alamazsın. 'Bir konuşma yaptı van Persie'yi döndürdü' falan böyle bir şey yok. İkna olarak önemli tabi bir konuşmadır ona sözüm yok. Ama tek başına Advocaat'ın konuşmasıyla van Persie'nin düzeldiğini düşünmüyorum.

"KJAER İNTER'LE BAYA İYİ ANLAŞMA YAPMASI LAZIM"
Kjaer 4 milyon Euro gibi bir para alıyor Fenerbahçe'den. Öyle açıklamıştı ülkesinin basınına. İnter'den bu parayı kazanması için baya iyi bir anlaşma yapması lazım. %50 vergi var orada çünkü. İnter'in o kadar parayı gözden çıkaracağını sanmıyorum.

"SNEİJDER GALATASARAY İÇİN UCUZ PAKET"
Galatasaray'da hem iyi bir teknik direktör hem de Sneijder'in olması nerden baksan 6 milyon Euro'ya patlar. Ama ben Sneijder'in tutayım işte Riekerink'le idare edeyim dersen ucuza çıkıyor iş. Puan durumunda da işe yarıyor aslında. Sneijder çok ucuz bir paket için Galatasaray için. Bence güzel bir paket. Sneijder'in Galatasaray'a masrafı şuan 3 milyon Euro civarında yani.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: ntvspor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...