Gemilerden 266 bin ton hurda çıktı

/ Kaynak: AA
Gemilerden 266 bin ton hurda çıktı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen izin belgesiyle faaliyet gösteren gemi söküm işletmelerine, çeşitli ülkelerden getirilen gemilerden 266 bin ton hurda çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen izin belgesiyle faaliyet gösteren gemi söküm işletmelerine, yılın ilk çeyreğinde çeşitli ülkelerden getirilen gemilerden 266 bin ton hurda metal çıktı. nbsp;Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Türkiye'de sadece İzmir Aliağa'da faaliyet gösteren gemi söküm işletmeleri, elde ettikleri metal hurdalarla, demir çelik fabrikalarının hammadde ihtiyacını karşılıyor. Aliağa'da, gemi söküm izni alan, yıllık 900 bin ton hurda gemi işletme kapasitesine sahip 21 işletme bulunuyor.Son olarak İngilizlerin Bosna ve İkinci Körfez Savaşlarında görev yapan 210 metre ve 22 bin tonluk uçak gemisi "HMS Ark Royal"in sökülmek üzere gönderildiği belirtilen Aliağa'da, Yunanistan'dan Marshall Adaları Cumhuriyeti'ne kadar birçok ülkenin ticari ve askeri gemisi geri dönüşüme kazandırılıyor.Geçen yıl tam kapasiteyle çalışan ve söküm için sıranın oluştuğu işletmeler, bu dönemde 281 gemiden 927 bin ton kaliteli metal hurda elde etti.
İşletmelerde, bu yılın ilk çeyreğinde ise dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen, ömrünü tamamlamış 89 geminin sökümü gerçekleştirildi. Bu gemilerden 266 bin ton hurda metal elde edildi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...