Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırşehir ve Eskişehirli esnaf Türk lirasına sahip çıkıyor

Düzenleyen:
Kırşehir ve Eskişehirli esnaf Türk lirasına sahip çıkıyor

Ekonomi Haberleri

Kırşehir'de bozdurduğu dolar veya avronun makbuzunu getirenlere Kaman cevizi fidesi, Nevşehir'de ise kazak, gömlek ve 5 liralık alışveriş kuponu gibi çeşitli hediyeler veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan kampanyaya, Kırşehir ve Nevşehir'deki esnaflar da destek verdi.

Kaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Arif Göçmen, 250 dolar veya avro bozdurup makbuzunu getirenlere, Cuma Mahallesi'ndeki ceviz bahçesinden lezzeti ve ince kabuğuyla ünlü Kaman cevizi fidesi hediye ediyor.

Başlattığı kampanyaya büyük ilgi olduğunu belirten Göçmen, son günlerde Türk ekonomisi üzerine dövizle baskı kurmaya çalışanlara karşı kendi imkanlarıyla dolar ve avro bozdurma kampanyası başlattığını söyledi.

Göçmen, kampanyaya iki günde yaklaşık 150 kişinin katıldığını, vatandaşların karşılık beklemeden vatan sevgisiyle hareket etmelerinin kendisini daha da mutlu ettiğini dile getirdi.

Nevşehir

Ülke genelinde vatandaşların tasarruf birikimleri kapsamında, doları en çok tercih eden il olduğu açıklanan Nevşehir'de ise Pazarcılar Odası Başkanlığı ve bazı esnaf, döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli kampanyalar başlattı.

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, "Getir makbuzu al meyveyi" uygulaması kapsamında, 100 dolar bozdurduğuna dair makbuz getiren müşterilere 5 liralık alışveriş kuponu verdiklerini, giyim bölümlerinde ise 300 dolar bozduranlara bir kazak hediye ettiklerini aktardı.

Giyim sektöründe faaliyet gösteren Hakan Yalçınkaya ise bin dolar bozdurup makbuzunu getirene, mağazasındaki tüm ürünlerde yüzde 40 indirim uyguladığını ve gömlek hediye ettiğini kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...