Gezi Parkı'ndaki provokasyon 27 Mayıs'ı hatırlattı

/ Kaynak: CHA
Gezi Parkı'ndaki provokasyon 27 Mayıs'ı hatırlattı

YAŞAM Haberleri  / CHA

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili ortaya atılan yalan haberler ise 27 Mayıs 1960 darbesi öncesi öğrenci olaylarını hatırlattı.

İstanbul Taksim Gezi Parkı'nı bahane edip sokaklara dökülenler, şehirleri savaş alanına çevirdi. CHP ve İşçi Parti'liler başta olmak üzere birçok grubun başlattığı olaylarla ilgili ortaya atılan yalan haberler ise 27 Mayıs 1960 darbesi öncesi öğrenci olaylarını hatırlattı. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının asılmasıyla sonuçlanan darbe öncesi İstanbul'da başlayan öğrenci olaylarıyla ilgili yalan haberler, darbe yapımında enstrüman olarak kullanıldı. 28 Nisan 1960'ta CHP'nin organize ettiği İstanbul Üniversitesi öğrencilerini sokağa döken eylemle ilgili '200-300 tane öğrencinin öldürüldüğü, kıyma makinelerinden geçirildiği, kıymalarının da Konya yolunda asfaltın, inşaatın altına koyulduğu' iddiası ortaya atılarak provakasyon yapıldı. Ancak bu haberlerin gerçek değil tam bir dezenformasyon olduğu ortaya çıkmıştı. Aynı oyun, İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yapılmaya çalışılıyor. Facebook ve twitter üzerinden atılan mesajlarla kaosa dönüştürülmeye çalışılıyor. "Ölü sayısı 500'e yükseldi, tanklar küçük çocukları ezdi" türü mesajlar atıldı. Twitterda ise Taksim'de 400 yaralı olduğu, 10 kişinin kafa travması yaşadığı ve 3 kişinin gözünü kaybettiği, 1 kişinin kulağının koparıldığı ileri sürüldü. Ancak bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...