Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin Rusya'nın bilgi güvenliği doktrinini onayladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin Rusya'nın bilgi güvenliği doktrinini onayladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin bilgi güvenliği doktrinini onayladı.

Putin'in imzasıyla ilgili kurumun internet sitesinde yayımlanan doktrinde Batı medyasında Rusya'nın politikalarına karşı yayınların artması, yurt dışında Rus basınına ayrımcılık yapılması, yine bazı Batı güçlerinin bilgi teknolojisi araçlarını kullanarak çeşitli ülkelerde politik ve sosyal istikrarı bozma amaçları başlıca tehditler olarak gösterildi.

Kredi ve finans sektöründe bilgi teknolojileri kullanılarak işlenen suçlarda artış yaşandığına dikkat çekilen doktrinde, söz konusu tehditlerin çatışmalara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Durumun gerginleşmesinin ve çatışmaların önlenmesi amacıyla hazırlandığı belirtilen doktrinle, bilgi ve kamu güvenliğinin, ülkenin egemenlik ve toprak bütünlüğünün, politik ve sosyal istikrarın korunmasının amaçlandığı kaydedildi.

Doktrinin diğer amaçları arasında temel hak ve özgürlüklerin temin edilmesi ve ülke açısından kritik bilgi altyapısının korunması gösterildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...