Poroşenko acı bilançoyu açıkladı: 10 binden fazla ölü var

Düzenleyen:
Poroşenko acı bilançoyu açıkladı: 10 binden fazla ölü var

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarla ilgili açıklama yapan Devlet Başkanı Poroşenko, ''Ülkeyi koruyan asker ve silahlı gruplardan 2 bin 558, sivillerden 7 bin 500 kişi öldü'' dedi.

Poroşenko, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin kuruluşunun 25. yıl dönümü nedeniyle devlet ödülleri töreninde yaptığı konuşmada ülkenin doğusunda devam eden çatışmalara değindi.

Rus saldırganlığı nedeniyle Donbas’ta çatışmaların başladığı dönemden bugüne kadar 10 bin Ukraynalının hayatını kaybettiğini belirten Poroşenko, “Savaşta ölenlerin sayısı parmak ısırtıyor. Bu sayı 10 bine ulaştı. Rusya, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden ve ülkeyi koruyan diğer silahlı gruplardan 2 bin 558, Ukraynalı sivillerden ise 7 bin 500 kişinin hayatına son verdi. Bu ölümlü günahlar, yeniden imparatorluk kurmaya çalışan, insanların kaderi ve yaşamını küçümseyen Rusya Federasyonu’nun yüksek askeri-siyasi yönetiminindir.” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...