'Dostumuza düşman olanla dost olmayız'

Düzenleyen:
'Dostumuza düşman olanla dost olmayız'

GÜNDEM Haberleri

Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelen Benin Cumhurbaşkanı Talon, “Bizde FETÖ’nün 3 okulu var, hepsini kapatacağım” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Talon’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Erdoğan, 15 Temmuz’da Türkiye’de ordunun içerisine sızan bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubunun, asker kıyafetine bürünmüş örgütün giriştiği darbe olayının akamete uğratılması ve püskürtülmesinin ardından Talon’un yaptığı ziyaretin manidar olduğunu ifade etti. Erdoğan, ziyaret kapsamında imzalanan 5 anlaşmayla Türkiye-Benin arasında çok farklı bir sürecin başlayacağını belirtti.

Görüşmelerin samimi bir havada geçtiğini, ikili görüşmenin ardından heyetlerin bir araya geldiğini dile getiren Erdoğan, heyetler arası görüşmede Türkiye’nin büyükelçilik binasının gündeme geldiğini ve Talon’un büyükelçilik için Türkiye’ye yeni bir yer verilmesi teklifini sunduğunu bildirdi. Büyükelçilik binası inşaatının tamamlanmasının ardından Benin’e ziyarete gidebileceğini söylediğini aktaran Erdoğan, mimarların yerinde incelemelerde bulunmasından sonra proje çalışmasının başlatılacağını ifade etti.

Şu anda 54 farklı Afrika ülkesinden gelen yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin Türkiye’de eğitim aldığını belirten Erdoğan, Talon’un FETÖ ile mücadelede verdiği sözü de şöyle aktardı: “FETÖ’nün 3 tane okulu var bizde dediler. Ben hemen bu okulları kapatacağım. Bunları kamulaştıracağım. Maarif kolejimizle inşallah bunları birlikte çalıştırmak suretiyle bu süreci aşmış olacağız. Şu ifade de tabii bizler için gerçekten çok çok anlamlı, bizim dostumuza düşman olana biz dost olmayız dediler. Aramızdaki ticaret hacmi yaklaşık 90 milyon dolar. Benin ve Türkiye’nin Afrika’daki bu çalışmaları çok daha büyük bir zenginlik kazanır ve farklı bir vizyonu da böylece oluşturmuş olurlar.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...