HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'İşçi ve işveren için çalışıyoruz'

Düzenleyen: /
'İşçi ve işveren için çalışıyoruz'
Asgari Ücret, Asgari ücret Komisyonu, Haber

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Asgari Ücret Tepsit Komisyonunun ilk toplantısında açıklamalarda bulundu...

Asgari ücret görüşmelerinde ilk toplantı gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Asgari Ücret Tepsit Komisyonunun ilk toplantısındaki konuşmasında, “Bu ücret sadece işçi ve işvereni değil, ülke dinamiklerini, ülkenin bütünlüğünü de ilgilendiriyor. 2002’ye baktığımızda 6 katlık bir artış var. 1300 lira asgari ücret işvereni tedirginliğe sürükledi ama bunu gidermek için çalışan başına 100 lira destek verdik. Yıl sonu itibarıyla desteğimiz 10 milyar lirayı buluyor” dedi. İşçi ve işvereni güçlü bir paydaş olarak gördüklerini de ifade eden Müezzinoğlu,  görevlerinin işçi için daha iyisini yapmak, işverenin de güvenini artırıp dünya ile rekabetinde yanında bulunmak olduğunu dile getirdi. Bugün net 1300 lira olan asgari ücret için Türk-İş 1600, DİSK 2000 lira talep ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...