Türk nobel ödülü Aydoğan Özcan’a gitti

Düzenleyen:
Türk nobel ödülü Aydoğan Özcan’a gitti

GÜNDEM Haberleri

Koç Üniversitesi bilimsel gelişmeleri teşvik amacıyla başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirmek üzere, “Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası” programı başlattı.

Program kapsamında Türkiye’nin ilk nobel ödülü olarak nitelendirilen “Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası”na  hesaplamalı görüntüleme, mikroskopi, fotonik, teletıp, mobil algılama ve teşhis uygulamaları konusunda çalışmaları ile dünya çapında ses getiren Prof. Dr. Aydoğan Özcan layık görüldü. Özcan 50 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu. Ödül töreninde konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, bu yıldan itibaren verilmeye başlanan “Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası” ile çalışmalarıyla dünyaya ve insanlığa değer katan genç bilim insanlarını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi. 
Başarılı çalışmaları sebebiyle 2012 yılında Popular Science dergisi tarafından dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterilen Özcan, Kaliforniya Üniversitesi (Los Angeles) ve Howard Hughes Sağlık Enstitüsü’nde profesör olarak görev yapıyor. 33 adet yayımlanmış patenti ve 20’den fazla onay bekleyen patent başvurusu olan Özcan’ın bir kitabı ve önde gelen hakemli dergi ve konferanslarda yayımlanan 450’den fazla makalesi bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...