Almanya sele teslim oldu

/ Kaynak: AA
Almanya sele teslim oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da birkaç günden beri etkili olan yağmur ve sele teslim oldu, özellikle ülkenin doğu ve güneyinde su baskınlarına yol açtı.

Almanya'da birkaç günden beri etkili olan yağmur, özellikle ülkenin doğu ve güneyinde su baskınlarına yol açtı. nbsp;Baden-Württenberg, Bayern ve Saksonya'da nehirler taşarken, Chemnitz, Zwickau ve Leipzig bölgesinde afet alarmı verildi. Polisler ve kurtarma ekipleri, kum torbalarıyla yükselen nehir sularını durdurmaya çalışıyor. nbsp;Chemnitz'te aynı isimi taşıyan nehirde su seviyesinin aşırı yükselmesi sonucu çok sayıda cadde ve karayolu su altında kaldı. Burkhardtsdorf kasabası yakınlarındaki iki karayolu ile Elbe Nehri'nde su seviyesinin artması nedeniyle Meissen ve Niederwarth arasındaki karayolu su baskını nedeniyle trafiğe kapatıldı. nbsp;Saksonya eyaletinin Girmma kenti yakından geçen Mulde Nehri'nde yeniden su seviyesinin artmaya başladığı belirtilirken, kent yönetimi, yeni su baskınları olabileceği yönünde vatandaşları uyardı. nbsp;Bavyera eyaletinin Passau kentinde de Tuna Nehri'nin taştığı ve kenti su bastığı belirtildi. Kentte bir köprünün ve iki caddenin geçilemez durumda olduğu kaydedildi. Tuna Nehri'ndeki su seviyesinin bu sabah 8,51 metreye ulaştığı bildirildi.
Baden-Württemberg eyaletinde de Tübingen kenti yakınlarında Neckar Nehri taştı. Reutlingen kentinde ise iki kişinin kaybolduğu bildirildi. Bu kişilerin Echaz Nehri'ne düştükleri tahmin ediliyor.
Veringenstadt kasabasında da Lauchart Nehri'nin taşması sonucu evlerin bodrum katlarının su dolduğu, halkın kum torbalarıyla kendilerini korumaya almaya çalıştığı belirtildi.
Su seviyesinin aşırı yükselmesi nedeniyle bazı nehirler gemi trafiğine kapatıldı. Rhen Nehri'nin de su seviyesinin artması ve bazı bölglerde taşması nedeniyle gemi seferlerine kapatılmasının düşünüldüğü kaydedildi.
Meteoroloji uzmanları, ülkede şiddetli yağışın sürmesinin beklendiğini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...