Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den İsrail'e 'yerleşim birimleri tasarısı' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den İsrail'e 'yerleşim birimleri tasarısı' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak bir kanunun İsrail-Filistin barışı ihtimalini azaltacağını belirterek, İsrail'e bu kararını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak bir kanunun İsrail-Filistin barışı ihtimalini azaltacağı uyarısında bulunarak, İsrail'e bu kararını yeniden gözden geçirmesi çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada Mladenov, İsrail parlamentosu Knesset'te oylanan yasa tasarısının Batı Şeria'daki yasadışı yerleşim birimlerini korumaya yönelik olduğunu söyledi.

Mladenov, yasa tasarısının kabul edilirse İsrail için yasal sonuçlar doğuracağını belirterek, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak bir kanun İsrail-Filistin barış ihtimalini azaltır" dedi.

Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurgulayan Mladenov, İsrail''e bu kararını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

İsrail parlamentosu Knesset'te Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısı ilk oturumda 49 oya karşı 59 oyla kabul edilmişti.

İsrail parlamentosu iç tüzüğüne göre yasa tasarısının kanunlaşması için üç farklı oturumda oylamaya sunulması ve oy çokluğuyla kabul edilmesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...