Kırgızistan'da kış turizmi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırgızistan'da kış turizmi

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Asya ülkesi Kırgızistan, kış mevsiminde 7 bin metreyi aşan dağlarıyla kış turizmi için geniş olanaklar sunuyor.

Ülkenin kuzeyinde Çuy ve Issık Gölü bölgesinde kışın gelmesiyle beyaza bürünen dağların eteklerindeki kayak tesisleri, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.

Kırgızistan hükümetinin, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan turizm sektöründe çeşitliliğinin arttırılması yönündeki arayışları meyvelerini vermeye başladı.

Turistlere yıl boyunca tarih, kültür, doğa, dağcılık, rafting, yayla ve av turizmi gibi hizmetler sunan Kırgızistan, son dönemde gelişen kayak merkezleriyle komşu ülkelerle rekabet edebilecek seviyeye ulaştı.

Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Azamat Camankulov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede faaliyet gösteren 23 kayak merkezinin, yerli ve yabancı turistlere kapılarını açtığını belirterek, "Kayak merkezlerimiz, turistleri ağırlıyor. Almanlar, Avusturyalılar ve Fransızlar gelmeye başladı. Türkiye'den de misafirlerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

Kırgızistan'ın doğası ve ucuzluğu nedeniyle Avrupa'dan gelen turistleri çektiğini ifade eden Camankulov, "Turistleri, eşi benzeri olmayan zengin göçebe kültürümüz, dağlarımız, birbirinden güzel manzaralar kış sezonunda cezbediyor." dedi.

Camankulov, hükümetin, kış sezonunda turizmde alternatiflerin arttırılması yönünde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, bu sezonda dağcılık turizmi için ülkeye 300 bin turist beklediklerini kaydetti.

Kırgızistan'da Karakol, Çunkurçak, Orlovka, Too-Aşuu, Zil, Toğuz Bulak, Nevruz, Oruu-Say, Ak-Taş, Kaşka-Su, Politeh, Susamır, Çon-Taş ve Ski-Tatır'da kayak merkezleri bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...