Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hizb-i İslami Partisi lideri Hikmetyar Afganistan'a dönüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hizb-i İslami Partisi lideri Hikmetyar Afganistan'a dönüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'daki silahlı muhalif gruplardan Hizb-i İslami Partisi lideri Gülbeddin Hikmetyar'ın yakın zamanda ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetine geleceği bildirildi.

Nangarhar Valiliği sözcüsü Ataullah Hogyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nangarhar'a gelecek Hikmetyar için hazırlıkların başladığını söyledi.

Hikmetyar'ın ikamet etmesi için özel bir yerin hazırlandığını ifade eden Hogyani, Hikmetyar'ın Nangarhar'da sürekli kalıp kalmayacağının henüz bilinmediğini belirtti.

Hogyani, ''Hikmetyar'ı Nangarhar'a geldiğinde törenle karşılayacağız'' dedi.

Hikmetyar'ın güvenliğini devlet sağlayacak

Barış Anlaşmasının Uygulanması Ortak Komitesi Başkanı Ekrem Kheplvak da Gülbeddin Hikmetyar'ın Afganistan'a döndükten sonra güvenliğini devlet güvenlik güçlerinin sağlayacağını kaydetti.

Hikmetyar'ın ikamet etmesi için birkaç ilde uygun yerlerin hazırlandığını söyleyen Kheplvak, son kararı Hikmetyar'ın kendisinin vereceğini vurguladı.

Kheplvak, ''Gülbeddin Hikmetyar hangi ile gelirse gelsin, kısa süre kaldıktan sonra başkent Kabil'e dönecek'' diye konuştu.

Kimi kaynaklara göre, Hikmetyar'ın ailesi geçen günlerde Nangarhar'a geldi.

Barış anlaşması

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile Hizb-i İslami lideri Hikmetyar arasında yaklaşık 2,5 ay önce barış anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma maddeleri arasında Gülbeddin Hikmetyar ve parti üyelerinin adlarının uluslararası kara listeden çıkarılması, Kabil'de güvenle yaşayabilmeleri için ayrı bir kışla yapılması, devlet imkanlarından yararlanmalarının sağlanması ve tutuklu parti mensuplarının serbest bırakılması yer alıyor. 

Hizb-i İslami Partisi, 14 yıldır Afganistan hükümetine karşı savaşıyordu. Örgüt üyeleri birçok kez Kabil başta olmak üzere çeşitli kentlerde güvenlik güçlerini ve yabancıları hedef alan saldırılar da düzenlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...