Antalya'da Gezi Parkı eylemine polis müdahalesi

Antalya'da Gezi Parkı eylemine polis müdahalesi

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek isteyen grup, AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

Antalya'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek isteyen grup, AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyince polis tarafından barikatla durduruldu. Polise taş ve sopalarla saldıran gruba, polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.
Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için gece saat 04.00'a kadar devam eden eylem, bugün yine başladı. Saat 17.00 sıralarında AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup karşısında yine polisi buldu. Gazi Bulvarı'na barikat kuran polis, göstericileri il binasına yaklaştırmadı. Göstericiler taş, sopa ve cam şişelerle polise saldırırken, polis tazyikli su ile müdahale etti. Buna rağmen taşlı saldırıya devam eden gruba biber gazı ile müdahale edildi. Göstericiler refüjdeki korkulukları ve parklardaki kamelyaları, bankları sökerek yolu kapattı. Çöp konteynerlerini de yola deviren göstericiler, kamelyaları ve lastikleri yol ortasında ateşe verdi. Sık sık polisle karşı karşıya gelen göstericilerin sapan kullanmaları da dikkat çekti. Atılan gazlardan bulvarın sağ ve solunda bulunan mahalle sakinleri etkilendi. İki gündür gaz yediklerini söyleyen vatandaşlar, göstericileri taşlamaya başladı. Göstericiler ile vatandaşların karşı karşıya gelmesi ortamın gerilmesine neden oldu. Vatandaşlar polisin ilerlemesini sağlamak için yola kurulan barikatları kaldırdı. Polis vatandaşların göstericilere saldırması üzerine, " Lütfen sağduyu ile yaklaşın. Onların istediği de bu. Sakin olun. Lütfen caddeyi boşaltın. Çalışacak yerimiz kalmadı. Bu işi bize bırakın' uyarısında bulundu. Polisin gözaltına aldığı bazı çocukların ağladıkları görüldü. Gözaltına alınanların bugün serbest bırakılanlar olduğu bildirildi. Polisin göstericilere müdahalesi devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...