UEFA'nın Beşiktaş maçına verdiği düdüğün en önemli özelliği: Seminer hakemi!

Düzenleyen:
UEFA'nın Beşiktaş maçına verdiği düdüğün en önemli özelliği: Seminer hakemi!

SPOR Haberleri

Hakem Kurulu’nun atadığı vasatın altındaki İskoç hakem (!) Thomson seminerlerde hep ön planda. Sebebi ise iyi yönetimi değil hatalarının hakemlere “ders NİTELİĞİNDE” verilmesi

Ö.FARUK ÜNAL - Kiev’de skandal kararlara imza atan hakem (!) Craig Thomson neden bu maça verildi? İşte detaylar… UEFA’nın Elit Kategori’de toplam 22 hakemi var. İskoçya’nın ise bu kategori iki tane hakemi bulunuyor. İlk sırayı William Collum alırken, ikinci sırada Thomson yer alıyor. Ancak elit 22 hakem arasında ilk 15’te bile adı geçmeyen Thomson 2012 Avrupa Şampiyonası’nda başarısız olmuş ve erken evine gönderilmişti. Kategori düşeceği beklenirken yerini korumuştu. Ki o hakem (!) seminerlerin 1 numaralı aktörü. Sözleri ve yönetimi ile değil hatalarıyla. 10 yıl önceki hataları bile bu sezon da hakem seminerinde vizyondaydı. 

Babasının oğlu maçta
En önemli özelliği duracağı yeri bilmemesi… Sahada en kötü duruş sergileyen Thomson’a her maçta ortalama 4 defa top çarpıyor. Ki Kiev-Beşiktaş maçında da yaşandı. Ve bu sezonki seminerde de onun hataları gösterilmişti! (Eee tüm bunların ardından insan sormadan edemiyor: Madem bu kadar kötü neden hâlâ hakemlik (!) yapıyor?) UEFA Hakem Kurulu, haftanın en kolayı olarak görüp Dinamo Kiev maçına atadığı Thomson’ın ilave yardımcılarından birisi de dikkat çekici. UEFA Hakem Kurulu’nda Collina’dan sonra etkili ve yetkili olan Hugh Dallas’ın oğlu Andrew Dallas, maçta 6. hakemdi.

SKANDAL-II
Hata üstüne hata yapıyor

İskoç Thomson, verdiği penaltı ve kırmızı kartın yanlış olması dışında çok önemli bir hataya daha imza attı. Beck-Gonzalez mücadelesi kendi görüş alanında olmasına rağmen penaltı kararı için 5. hakemden yardım aldı. Penaltıya hükmetti ancak kırmızı kartı ise kendisi tercih etti. Elit bir hakemin bu pozisyonda penaltıyı göremese bile kırmızı kartı kullanması büyük hata olarak yorumlandı. 2012-13’te de yine Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund’un Malaga’yı uzatmalarda 3-2 yendiği maçta iki ofsayt kararı hatalıydı.

UZMAN GÖZÜYLE:
Bir daha maç verilmemeli

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Dinamo Kiev-Beşiktaş maçının olay hakemini ve yönetimini değerlendirdi: “UEFA Gözlemciler Kurulu Başkanı İskoç Hugh Douglas. Orta hakem Thomson İskoç. Gözlemci ise Çek Cumhuriyeti’nden. Buradan hakem triosuna kötü not çıkar mı? Pek ihtimal dahilinde değil. Bana göre orta ve 5 numaralı pozisyondaki hakemin notu 7.9 (Kötü performans. Maç alamaz) olmalı. Beck’e yapılan net faul. Penaltı kararı tamamen yanlış. Altıncı gol net ofsayt.”

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...