Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İş Bankası Genel Müdürü: 30 yıllık bankacıyım hiç dolarım olmadı

Düzenleyen:
İş Bankası Genel Müdürü: 30 yıllık bankacıyım hiç dolarım olmadı

Ekonomi Haberleri

Kendisine bugünlerde “Bu seviyeden döviz alalım mı?” diye sorulduğunu söyleyen İş Bankası Genel Müdürü “Ben kendi pozisyonumu açıklayayım. 30 yıllık bankacıyım, hiç döviz birikimim olmadı” dedi...

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bu dönemde bankaların kâr değil feragat yarışı yapması gerektiğini söyledi. Değişen ekonomi şartlarında bölgesel ve uluslararası fırsatların Türkiye ekonomisinin bugünü ve geleceğine ilişkin fikirlerin gündeme geldiği “İş’le Buluşmalar” toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, son günlerin en çok konuşulan konusu olan kurla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bugünlerde kendilerine hep “Döviz ne olacak?” diye sorulduğunu söyleyen Adnan Bali, “Bir de ‘bu seviyeden döviz alalım mı?’ diyorlar. Ben kendi pozisyonumu açıklayayım. 30 yıllık bankacıyım, bugüne kadar hiç döviz birikimim olmadı” diye konuştu.

İSTİKRAR İÇİN SEFERBERİZ
Özellikle darbe girişimi sonrasında“ inanılmaz bir refleks” gösterildiğini vurgulayan Bali, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz o dönemi hiçbir olağandışı tedbire başvurma gereği duymadan ilk baştan itibaren yönetebildiysek, vatandaşlarımız sayesinde yapabildik. Olağandışı bir mevduat çıkışı olmadı, olağandışı bir döviz talebi, olağandışı bir nakit talebi olmadı. Bu tabii sadece vatandaşımızın yapacağı bir fedakârlık değil. Kurumlara, hepimize görevler düşüyor. Büyük kurumlar olarak, sorumluluğu olan büyük kurumlar olarak bilançolarımızın, bu bilançoların sağladığı imkanların sadece kendi doğrumuz için değil, Türkiye’nin genel doğrusu için kullanılması gerekir. Hepimiz bütün özkaynağımızı, bütün sermayemizi bu ülkeden kazandık. Vatandaş, kurum olmak, sadece bir ülkenin refahını paylaşmak değildir. Onun zorluklarını da paylaşmak gerekir. Hepimiz, elimizi taşın altına koymalıyız” Ülke ekonomisinin istikrarı için bilançomuzu, imkanlarımızı ve kaynaklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Ekonominin geleceği konuşuldu
“İş’le Buluşmalar” toplantısına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin katıldı. Özyeğin, Konuşmasında “Bilmediğiniz işlere girmeyin. Bunu bilmediği işlere giren biri olarak söylüyorum. Bunun da acısını çok çektim” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...