Fitch, Türk bankaları için ‘riskleri arttı’ dedi

Düzenleyen:
Fitch, Türk bankaları için ‘riskleri arttı’ dedi

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin bankacılık sektörünün 2017 yılı görünümünü değerlendirdi.

Sektörün 2017 görünümünün durağandan negatife çevrildiği belirtilirken “Politik istikrara ve faaliyet ortamına ilişkin yükselen risklerin bankaların kredi temellerine baskı uygulamasını, para birimi ve faiz volatilitesini daha da artırmasını öngörüyoruz. Yüksek hacimli kısa vadeli yabancı para birimi cinsinden toplu finansman, bankaları yeniden finansman konusunda risklere maruz bırakıyor, yatırımcı algısını ülke risklerine çeviriyor” ifadelerine yer verdi. Açıklamada, bankaların yabancı para biriminden borçlanmasının toplam borcun üçte birini oluşturduğunu belirtilerek, 2013’ten bu yana sert düşen Türk lirasının daha da değer kaybetmesi halinde riskin artabileceği vurgulandı. Kuruluş aynı zamanda, bankaların borçlarını çevirebilecek döviz likiditesine sahip olduğuna inandıklarını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...