ABD jandarmalık yapmayacak

Düzenleyen:
ABD jandarmalık yapmayacak

DÜNYA Haberleri

Donald Trump “Amerikan ordusu, çeşitli ülkelerde askerî müdahalelerde bulunmayacak” dedi

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, isim vermeden Barack Obama dönemini eleştirerek, Amerika’nın yeni dönemde “dünyanın jandarması” pozisyonuna son vereceğini açıkladı. Görevine 20 Ocak 2017’de başlayacak olan Trump, ABD’nin yabancı ülkelerdeki çatışmalara müdahale etmek yerine terörle mücadeleye odaklanması gerektiğini vurguladı. 

YIKICI DIŞ POLİTİKA SON BULUYOR
Trump “Hakkında hiçbir şey bilmediğimiz yabancı rejimleri devirme yarışına son verip terörü, DAEŞ’i yenmeye odaklanmamız gerek. Bu amaçları paylaşan her ülke ABD’nin ortağı sayılacak. Eski dostluklarımızı güçlendirip yeni dostluklar kurmak istiyoruz. Tarihten aldığımız dersle istikrar sağlama hedefindeyiz. Artık bu yıkıcı dış müdahale politikalarına ve kaosa son verilmeli” dedi. 

JAMES MATTIS’İN İSMİNİ AÇIKLADI
Bu arada Trump, Savunma Bakanı adayının da emekli General James Mattis olduğunu resmen açıkladı. ABD’nin 1. Körfez Savaşı’nda Felluce’ye düzenlediği saldırıların sorumlusu olarak kabul edilen ve “Felluce Kasabı” lakabı ile tanınan Mattis için Trump “generallerin generali” tabirini kullanıyordu. Mattis, 2005 yılında San Diego’da askerlere yaptığı konuşmada “Bazı insanlara ateş etmek çok keyifli” sözleriyle tepki çekmişti. Öte yandan ABD’de faaliyet gösteren 300’den fazla Müslüman derneğinin liderleri, Trump’a bir mektup gönderdi. Mektupta, ABD’nin müstakbel başkanından “ırkçı söylemleri”ne son vermesi istendi.
 

50 milyar dolarlık yatırım sözü aldım
Donald Trump ile görüşme yapan Japon SoftBank CEO’su Masayoshi, 50 bin kişilik yeni istihdam için ABD’ye 50 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı. Trump “Japonlar, ben kazandığım için bu yatırım kararını aldı. Yoksa yatırım planları yoktu” diye tweet attı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...