Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sokak hayvanlarına sıcak yuva

Düzenleyen:
Sokak hayvanlarına sıcak yuva

YAŞAM Haberleri

Çorum Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının kış şartlarını daha iyi ortamda geçirebilmeleri amacıyla klimalı konteyner evler kuruldu.

Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevinde kurulan 27 adet klimalı konteyner evlerde sokak hayvanları sıcak ortamda bahar mevsimine hazırlanarak bakımları yapılacak. Sıcaklığın sıfır derecenin altına düştüğü ve dondurucu soğukların hakim olduğu bugünlerde sokaklarda yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlarına şefkat eli uzatan Çorum Belediyesi, bu örnek davranışıyla taktir topladı.
Çorum Belediyesi olarak hayvan dostu bir belediyecilik yaptıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, özellikle kış aylarında aylarında sokak hayvanlarının soğuğa karşı korunmasız hale geldiğini ve bunların içerisinde yavru sokak hayvanlarının da ciddi bir tehlike altında olduğuna dikkat çekti.
Sokaklardaki yavru sokak hayvanlarını toplayarak klimalı konteynerlerde ağırladıklarını ve her türlü ihtiyaçları ile ilgilendiklerini dile getiren Candan, “Bazılarının tıbbi yardıma ihtiyacı oluyor. Burada veteriner arkadaşlarımız kendilerine her türlü ameliyat dahi olmak üzere müdahale de bulunuyorlar. Beslenmelerini hem şehir genelinde hem burada sağlıyoruz. Klimalı bu barınaklarda onların kışı daha rahat geçirmelerini sağlıyoruz. Kıtmir soyundan dostlarımıza yaşamlarını kolaylaştıracak müdahalelerde bulunuyoruz”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...