Mahalleliden 'Boncuk'lara sıcak yuva

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mahalleliden 'Boncuk'lara sıcak yuva

YAŞAM Haberleri  / AA

Nevşehir’deki Güzelyurt mahallesi sakinleri soğuk kış aylarında hayatta kalma mücadelesi veren sokak köpeği ile 6 yavrusuna, sığınabileceği yuva yaptı.

Nevşehir’de soğuk kış koşullarında hayatta kalma mücadelesi veren sokak köpeği ile 6 yavrusuna, mahalle halkı sahip çıktı.

Güzelyurt Mahallesi sakinleri, bir ay önce dünyaya getirdiği 6 yavrusuyla yiyecek bulmaya çalışırken fark ettikleri sokak köpeğine, yavrularıyla sığınabileceği bir yuva yaptı. Mahalleli, her birine "Boncuk" adını verdikleri 6 minik yavru ve annelerinin bakımını da üstlendi.

Evinden artan yemeği ve kasaptan aldıkları kemikleri yuvaya getiren halk, mahalleye neşe kaynağı olan köpeklerle sıkça vakit geçiriyor.

İş gitmek için evlerinden çıkanlar her sabah önce köpeklere yiyecek ve su veriyor. Akşam mesai dönüşünde ise birçok kişinin ilk uğrak yeri yine kulübe oluyor.

Ambulans şoförü öğle arasında köpekleri ziyaret ediyor

Sahipsiz hayvanlara her gün yiyecek veren, gününün büyük bölümünü onları severek geçiren ambulans şoförü Yusuf Şahin, öğle arasında da köpekleri ziyarete geldiğini, onlarla vakit geçirmekten mutlu olduğunu söyledi.

Doğdukları ilk günlerden itibaren köpeklerle yakından ilgilendiğini aktaran Şahin, komşuları ile el ele vererek anne ve yavrularının bakımını yürüttüklerini dile getirdi. 

Günde ortalama 2 litre süt veriyor

Yavru köpeklerin anne sütünün yetersiz olması nedeniyle beslenemediklerinden endişe duyan diş hekimi Ali Rıza Şenal ise her gün biberonla yavrulara süt takviyesi yaptığını anlattı.

Köpeklere, günde ortalama 2 litre süt verdiğini dile getiren Şenal, onları elleriyle bizzat beslemekten büyük keyif aldığını belirtti.

Şenal, tüm komşularının adeta seferber olarak mahalleye konuk olan köpek ailesiyle yakından ilgilendiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...