Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'daki Türklerden Nijerya'daki Kur'an-ı Kerim kursuna destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'daki Türklerden Nijerya'daki Kur'an-ı Kerim kursuna destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Adamder Derneği ve Abuja-Istanbul Dostluk Derneği aracılığıyla yapılan yardım, Abuja'nın Apo ilçesindeki bir Kur'an-ı Kerim kursuna ulaştırıldı.

Yardım çerçevesinde Kur'an-ı Kerim kursunda eğitim gören çocuklara kitap hediye edildi, kurs binasının eksikleri giderildi.

Adamder Derneği ve Abuja-İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Almanya'da yaşayan Türklerin desteğiyle Nijerya'nın başkenti Abuja'da bir Kur'an-ı Kerim kursunun eksiklerini giderdik." dedi.

Eğitim verilen binanın çok eksiği olduğuna dikkati çeken Danışan, "Kurs binasının zeminini yeniden onardık, ayrıca binanın camlarını ve kapılarını yeniledik." ifadesini kullandı.

Danışan, Kur'an-ı Kerim kursuna giden öğrencilere kitap da hediye ettiklerini aktararak, "Bu kursa yaklaşık 150 öğrenci katılıyor. Bu öğrencilerin birçoğu uzak köylerden kilometrelerce yol yürüyerek buraya geliyor. Onların eğitimine küçük de olsa katkımızın olması bizim için çok önemli." diye konuştu.

Kursa bir öğretmen de istihdam ettiklerini belirten Danışan, çocukların İslam dinini doğru bir şekilde öğrenmesine katkı sağlayacak öğretmenin maaşının, Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türklerin gönderdiği yardımlarla ödediklerini söyledi.

Abuja genelinde üç Kur'an-ı Kerim kursuna daha destek verdiklerini belirten Danışan, toplamda 500'e yakın öğrencinin ihtiyaçlarını giderdiklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...