Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'li general, Afganistan konusunda Rusya, İran ve Pakistan'ı suçladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'li general, Afganistan konusunda Rusya, İran ve Pakistan'ı suçladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'daki NATO birliklerinin başında bulunan Amerikalı General Nicholson, "Pakistan, Rusya ve İran, Afgan hükümetinin düşmanlarına destek sağlıyor. Bu risk bizi çok kaygılandırıyor." dedi.

Afganistan'daki NATO birliklerinin başında bulunan Amerikalı General John Nicholson, "Pakistan, Rusya ve İran, Afgan hükümetinin düşmanlarına destek sağlıyor. Bu risk bizi çok kaygılandırıyor. Bu ülkeleri Afgan hükümetinin altını oymak yerine onunla beraber çalışmaya çağırıyoruz." dedi.

Nicholson, Brüksel’deki NATO karargahında Afganistan’daki son durum ve “Kararlı Detsek Misyonu” hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Afganistan'daki NATO "Kararlı Destek" misyonunun ve ABD "Bağımsız Nöbetçi" operasyonlarının hedefinin ülkenin teröristler için sığınılacak güvenli bir bölge olarak kullanılmasının önlenmesi ve teröristlerin müttefik ülkelere saldırılarının engellenmesi olduğunu belirten Nicholson, "Uluslararası Güvenlik ve Yardım Kuvveti'nin (ISAF) 2014 yılı sonunda görevi tamamlamasının ardından Afgan güçleri kendi güvenliklerini sağlamak için tam sorumluluk aldı." hatırlatmasında bulundu.

Nicholson, Afganistan'daki uluslararası koalisyonda 39 ülke bulunduğunu ve bu koalisyonun 10 yıldan uzun süredir Afgan ortaklara yardım sağladığını anımsatarak, NATO'nun temmuz ayında Varşova'da düzenlenen zirvesinde Afganistan'da 12 bin 700 NATO askerinin 2016 sonrasında göreve devam etmesi kararı alındığını hatırlattı.

"Afganistan'daki durum dengede"

Günümüzde Afganistan'daki durumu "dengede" değerlendirdiğini söyleyen Nicholson, Afgan güvenlik kuvvetlerinin ülke nüfusunun yüzde 64'ünü kontrol ettiğini, düşman unsurları daha uzak bölgelere gönderildiğini ifade etti.

Nicholson, Afganistan'da etkili liderlik ve yolsuzlukla mücadele konularında kaygı duyduğunu, siyasi istikrarın sağlanmasının önemli olduğunu anlattı.

Afganistan'a dış aktörlerin etkilerinin önemli bir risk olduğunu vurgulayan Nicholson, "Pakistan, Rusya ve İran, Afgan hükümetinin düşmanlarına destek sağlıyor. Bu risk bizi çok kaygılandırıyor. Bu ülkeleri Afgan hükümetinin altını oymak yerine onunla beraber çalışmaya çağırıyoruz. Afganistan hükümeti ve NATO koalisyonu tüm ülkeleri tehdit eden teröristlerle mücadele ediyor. Bu ülkelerin Afganistan'ın ilerlemesi için yardımcı olmalarını isterim." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...