Gazprom Türk Akımı için 'onay' beklemedi

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Gazprom Türk Akımı için 'onay' beklemedi

Ekonomi Haberleri  / Milliyet

Türk Akımı projesi Rus parlamentosunda henüz onay aşamasında. Gazprom ise onay verilmesini beklemeden Karadeniz'in altından geçen kısmın inşaası için bir firma ile anlaştı.

Türk Akım doğal gaz boru hattının ilk aşamasının inşaası için geri sayım başladı. İnşaatın 2017'nin ikinci yarısında başlaması planlanıyor. Rus şirket Gazprom, Karadeniz'in altından geçen ilk aşamanın inşaası için İsviçre merkezli Alseas Group S.A. ile sözleşme imzaladı.

TÜRK AKIMI RUS PARLAMENTOSUNDA

Öte yandan Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin bu ay onaylanmak üzere Rusya Parlamentosunun gündemine alınabileceği bildirildi. Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny, Rus haber ajansı RIA’ya yaptığı açıklamada, Türk Akımı  anlaşmasının bu ay sonuna kadar Duma'ya sunulmasını umduğunu söyledi. Rus yönetiminin projeyle ilgili belirli prosedürleri tamamlaması  gerektiğini belirten Zavalny, “Bu nedenle şu anda kesin bir tarih vermem mümkün  değil.” ifadelerini kullandı.

10 EKİMDE İMZALANMIŞTI

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde yönetimler arası anlaşma Türkiye ve Rusya arasında 10 Ekim’de imzalanmıştı. Proje kapsamında, her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki  boru hattı inşa edilmesi planlanırken, ilk hattın Türkiye’ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa’ya ulaştırılması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...