Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polisten göstericilere, 'Vatan sana canım feda' tepkisi

/ Kaynak: İHA
Polisten göstericilere, 'Vatan sana canım feda' tepkisi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin'de dün başlayan gösteriler bugünde devam etti. Olaylarda bir grup çevik kuvvet polisinin 'vatan sana canım feda' diye bağırması ise dikkat çekti.

Taksim'deki Gezi Parkı'nın yıkılmaması için başlatılan eylemlere destek amacıyla Mersin'de dün başlayan protesto gösterileri bugünde devam etti. Gösterilerde eylemciler bugünde Adnan Menderes ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı savaş alanına çevirirken, polise taş ve bira şişeleri ile saldırdı. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen gruplar, bugün akşam saatlerinde Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı'nda toplandı. Birçoğunun elinde Türk bayrağı bulunan göstericiler, Barış Meydanı'nda slogan atıp, marşlar söyledikten sonra gösterilerini Adnan Menderes Bulvarı'na taşıdı. Yolu trafiğe kapatarak uzun süre araç trafiğini engelleyen kalabalık, attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti. Kalabalık daha sonra yürüyüşe geçerek Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerine çıktı. Burada da yolu çöp konteynerleri ile kapatan grup, araçların geçişine izin vermedi. Emniyet güçleri ise kalabalığı uzaktan takip ederek müdahalede bulunmadı. Gecenin ilerleyen saatlerinde eylemciler, merkez Yenişehir ilçesindeki sokaklarında eylemlerini sürdürdü. Taş ve bira şişeleri atan eylemcilere polis müdahale etmedi. Yaklaşık 200 kişilik grup ise İnönü Bulvarı üzerindeki AK Parti Yenişehir ilçe Başkanlığı binasına saldırmak istedi. Bunun üzerine güvenlik önlemi alan polisler gruba basınçlı su ile müdahale etti. Buradan dağılan kalabalıktan bazıları Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Toplum Destekli Polis Şubesi önüne gelerek yolu trafiği kapattı. Burada da eylemcilere müdahale etmeyen polislere, yüzleri maskeli bazı kişiler tarafından yine taş, bira şişesi ve ses bombası atıldı. Gruba bunun üzerine müdahale eden polis, tazyikli su ile grubu dağıttı. Olaylarda bir grup çevik kuvvet polisinin 'vatan sana canım feda' diye bağırması ise dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca eylemcilerin bir kısmı olayların ardından GMK Bulvarı'nda üzerindeki taşları, levhaları ve çöpleri topladı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...