Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TİKA Kırgızistan'a su çeşmesi yaptırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA Kırgızistan'a su çeşmesi yaptırdı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

TİKA,Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesindeki Issık Gölü yolu üzerine su çeşmesi yaptırdı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesine büyüklüğü ve mimarisiyle ilk olma özelliği taşıyan su çeşmesi yaptırdı.

TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü tarafından ülkenin kuzeyinde bulunan Çuy bölgesindeki Issık Gölü yolu üzerine yaptırılan çeşme, TİKA Balkanlar ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş ve yerel yetkililerin katılımıyla açıldı.

Çam, Bişkek ziyareti sırasında köye çeşme yapılmasını istedi

Mehmet Süreyya Er, açılışta yaptığı konuşmada, TİKA'nın Orta Asya'da 25 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin kardeş Kırgızistan'ın ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

Çeşmenin, TİKA'nın ülkedeki dev projelerinin simgesi ve bereketin sembolü haline geleceğini kaydeden Er, "TİKA Başkanı Sayın Serdar Çam, Bişkek ziyareti sırasında bu köye çeşme yapılmasını istemişti. Çeşme üzerindeki motifler aynı zamanda ortak kültürümüzün örneklerini temsil ediyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...