Ecevit’i de aramak istemişler!

Düzenleyen:
Ecevit’i de aramak istemişler!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "misliyle mukabele"” mesajı verdiği Alman ayıbı tartışmaları sürerken Emekli Konsolos, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Vahit Özdemir’den ilginç bir iddia geldi.

Özdemir, "Ankara’daki Esenboğa Havaanı’ndaki VIP’i Almanya Büyükelçiliğinin kavasları, odacıları kullanırken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı’ya Bonn Havalanındaki VIP salonunun açılmaması ayrıca düşündürücüdür" dedi.

Bahçekapılı’nın diplomatik pasaportunun da bulunduğu çantasının çalınması sonucu yaşanan krizi değerlendiren Özdemir, "Köln Başkonsolosluğu geçici pasaport ve seyahat belgesi düzenliyor. Çünkü başkonsolosluğun pasaport verme yetkisi yok. Türkiye’de Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü yurt dışında da sadece büyükelçilikler diplomatik pasaport tanzim edebilir. Konsolosluğun refakat etmesi ve konuyu hava alanı yetkililerine bildirmesi gerekirdi. Bir TBMM Başkanvekili bir polis memuru ile muhatap edilmemeliydi. Eğer bütün bunlar yapılmış ise Almanya’da Alman makamları da zorluk çıkarmış ise burada bir kötü niyet aramak gerekir” dedi. Türkiye’nin mukabele hakkı konusunda ise Özdemir, şöyle konuştu: "1961 ve 1963 Viyana Diplomatik Konsolosluk sözleşmesi açık. Eğer Almanya’nın kasıtlı olarak meclis başkan vekilliğine kötü davrandığı anlaşılırsa Türkiye’nin de mukabelede bulunma hakkı var. Türkiye’ye ziyarette bulunan bakana, bakan yardımcısına, meclis başkanvekiline hava limanında şu veya bu şekilde güçlük gösterilebilir. Almanya’nın yaptığı hatanın bedeli ödetilebilir."

ECEVİT’İ DE ARAMAK İSTEMİŞLER
Özdemir, görevde olduğu döneme ilişkin merhum Başbakan Bülent Ecevit’e ilişkin de bir anısını paylaştı. Özdemir şöyle dedi: "Ocak 1995’te rahmetli Bülent Ecevit  DSP Genel Başkanı sıfatıyla Nürnberg’e geldi konferans için. Havalimanında karşıladım uğurladım. Kendisini Türkiye’ye yolcu ederken Alman polisi Ecevit’i aramaya kalktı, müdahale ettim. Polisle kavga ettim. Eski bir başbakan, diplomatik pasaport sahibidir bunu arayamazsınız, dedim. Polisle aramızda şiddetli bir tartışma çıktı ama Ecevit’i aratmadım."

İNGİLTERE DE GÜL'E YAPTI
İngiltere de benzer bir terbiyesizliği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yapmıştı. Hürriyet yazarı Vahap Munyar geçtiğimiz günlerde skandalı paylaşmış, İngiliz polisi tarafından Gül'ün ayakkabısının çıkarıldığını yazmıştı. Abdullah Gül’ün Özel Kalem Müdürü Onur Şaylan de "11. Cumhurbaşkanımız Sayın Gül ve heyeti, Heathrow Havalimanı’nda Türkiye - ­İngiltere arasındaki ilişkilerin seviyesine uygun olmayacak şekilde x­ray cihazından geçmek durumunda bırakıldı. Ancak, ayakkabı çıkarılması söz konusu olmadı" açıklamasını yapmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...