Dolar bozduran parasını altına yatırıyor

Düzenleyen:
Dolar bozduran parasını altına yatırıyor

Ekonomi Haberleri

Tekirdağ'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dolarınızı bozdurun' çağrısına uyan vatandaşlar dolarlarını bozdurarak altına yöneldi.

Tekirdağ’da kuyumculuk yapan Hulagu Balım, son günlerde vatandaşların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüleri doğrultusunda dövizlerini özellikle de dolarlarını bozdurarak yerine tasarruf edebileceği altın almaya başladığını söyledi.  Vatandaşların altın alırken, değerini koruyan ürünleri tercih ettiğini belirten Hulagu Balım, "Özellikle çeyrek, yarım, tam ve ata lira satışlarımızda gözle görülür gelişmeler artı yönde mevcut. Vatandaş bu konuda hassas, bütün esnaf arkadaşlarım da bu konuda aynı şeyi söyleyecektir. Küçük esnafız biz, günde 15-20 tane sattığımız altını artık 50-80 arası satmaya başladık. Komşularımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız ellerindeki küçük birikimleri olan 2-3 bin dolarlarını 5 bin dolarlarını bozup hatta bazıları bozdurmadan direkt bize getirip altınla değiştiriyorlar. Hatta bunu gururla da söylüyorlar ‘Sayın Cumhurbaşkanımız bunu istedi diye böyle yapıyoruz’ diyorlar. Devletini milletini seven insanların bu kampanyaya destek vermesi her kes gibi benim de hoşuma gidiyor" diye konuştu. 

Kuyumcudan altın alan vatandaşlardan Mehmet İşcan ise, altının güvenli bir yatırım aracı olduğunu ifade ederek, "Güvenli olması nedeniyle altını tercih ediyorum, bir de dolara olan tepki ve tavırdan dolayı doları zaten düşünmüyorum. Bu nedenle yatırımlarımı altın olarak yapıyorum. Altını güvenli liman olarak görüyorum, altına yatırım yapmayı tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Dünyanın en sağlam yatırım aracı altındır" 
Efrahim Balım ise, devlet büyüklerinin yaptıkları çağrıları olumlu bulduğunu belirterek, "Doların uluslararası global yapılanmadan dolayı etkilenip çıkması söz konusu ama, iç piyasada belli mihrakların körüklemesinden dolayı biraz daha çıkmıştır kanaatindeyim. Dolar netice itibari ile bir kağıttır, düşmesi çıkması normaldir. Dünyanın en sağlam yatırımı altındır. Vatandaşlarımızın kısa vadede değil ama orta ve uzun vadede, yatırımlarını mutlak surette altına yöneltmelerini biz de tavsiye ederiz. Devletimiz, cumhuriyet adı altında vatandaşımızın gelir dağılımına göre her türlü boyda altını basmıştır. Gram altın, çeyrek altın, yüzlük, ata liradan ata beşliğe kadar bunların tamamı işçilik masrafları minimum olup da vatandaşa tasarruf anlamında alınması tavsiye edilen altınlardır. 40-50 bin lira gibi miktarlarda yatırım yapmayı planlayanlar da külçe altın düşünebilirler" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...