Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa'da 1993'te işlenen taksici cinayeti, '20 yıldır gelmenizi bekliyorduk'

/ Kaynak: İHA
Bursa'da 1993'te işlenen taksici cinayeti, '20 yıldır gelmenizi bekliyorduk'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Davanın zaman aşımına uğramasına 5 ay kala, robot resimleri yaklaşık 20 bin fotoğrafla karşılaştırılarak yakalanan zanlılar, 'Zaten 20 yıldır her gün mahkumduk' dedi.

Bursa'da yaklaşık 20 yıl önce işlenen taksici cinayeti, "özel polis ekibi" tarafından dosyanın zaman aşımına uğramasına 5 ay kala aydınlatıldı. Olayın 4 şüphelisi, 7 ilde yapılan çalışmalar sonucu yakalandı. 12 Ekim 1993'te, 37 yaşındaki iki çocuk babası Eyüp Şahin'in taksisine müşteri olarak binen 4 kişi, Demirtaş Barajı yakınında onu gasbetmek istedi. Şahin'in, "Param yok" demesi üzerine silahla kafasına ateş ederek öldüren zanlılar, cesedi baraja attıktan sonra aynı taksiyle Bursa'dan ayrıldı. Taksi, olaydan birkaç gün sonra Çanakkale'de terk edilmiş bulundu. İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın, "Bursa'da hiçbir faili meçhul cinayet kalmayacak" talimatı doğrultusunda oluşturulan özel ekip, Eyüp Şahin cinayetini ele aldı. Robot resimler, 1993'te gazetelerde verilen haberler ve tanık ifadelerini tek tek inceleyen ekip, Şahin'in ailesiyle de görüştü. Zanlıların robot resimlerini yaklaşık 20 bin fotoğrafla karşılaştıran ekipler; R.A'yı (41), İstanbul Tuzla'daki evinde gözaltına aldı. Onun ifadeleri doğrultusunda Bursa, Yalova, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve Amasya illerinde yapılan çalışmalar sonucu katil zanlısı M.A. (45), bu kişiyi azmettiren ve silahın sahibi olduğu belirlenen H.İ.T. (49) ile G.A. da yakalandı. nbsp;Şüphelilerin, polise, "20 yıldır her gün gelmenizi bekliyorduk. Geldiğinizde nedenini biliyorduk. Zaten 20 yıldır her gün mahkumduk" dediği ifade edildi. Babası öldürüldüğünde 9 yaşında olan Eyüp Şahin'in kızı Meryem Çinko (29), "Polisin hâlâ bu davayla ilgilenmesi, acılarımızı biraz hafifletti. Allah bin kere razı olsun. Adalet yerini bulacak" diye konuştu.
"ACIMIZ?BİRAZ?HAFİFLEDİ"
Babası Eyüp Şahin (küçük fotoğraf) öldürüldüğünde 9 yaşında olan Meryem Çinko, "Acımız hafifledi. Adalet yerini bulacak" diye konuştu. Zanlılar, sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.



GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...