Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Göstericiler tarihî camiyi çöplüğe çevirdi

/ Kaynak: CHA
Göstericiler tarihî camiyi çöplüğe çevirdi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında göstericilerin camiyi ameliyathaneye çevirdiği anlaşıldı. Çöplüğe dönen camide çok sayıda bira şişesi ve sigara paketi de yer alıyor.

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında göstericilerin Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni adeta üs olarak kullandığı ortaya çıktı. Göstericilerin yaralanan arkadaşlarını camide tedavi ettiği ve camiyi ameliyathaneye çevirdiği anlaşıldı. Çöplüğe dönen camide çok sayıda sağlık malzemesinin yanı sıra bira şişesi ve sigara paketi de yer alıyor. Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etmek amacıyla başlayan eylemler sebebiyle yaşanan gerilim devam ediyor. Polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalar günlerdir sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de sıklıkla gittiği Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin üç gündür göstericiler tarafından adeta üs olarak kullandığı ortaya çıktı. Göstericilerin özellikle gece boyunca süren olaylarda yaralanan arkadaşlarını camide tedavi ettiği anlaşıldı. Camiyi işgal eden eylemciler camiye büyük zarar verdi. Güvenlik kameraları bile tamamen kırıldı. Çöplüğe dönen camideki sağlık malzemeleri, bira şişeleri ve sigara paketleri ise dikkat çekti. Göstericilerin, polisin attığı biber gazından etkilenmemek için hazırladıkları limon suyu, sirke ve özel olarak hazırladıkları karışımların bulunduğu şişeleri camide depoladıkları ortaya çıktı. Camide çok sayıda maske de bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve kameralara konuşmaktan kaçınan caminin müezzini ise caminin kendi kaderine terk edildiğini öne sürerek yetkililere sitemde bulundu. İmam'ın bile camiye gelmediğini iddia eden müezzin göstericilere yalvararak camiye zarar vermelerini engellemeye çalıştığını aktardı. Cami müezzini polisin camiyi koruması gerektiğini ifade etti.

Polisin incelemesinin ardından caminin temizleneceği öğrenildi.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...