İspanyol basını, 'Protestolar Türk hükümetine meydan okuyor'

/ Kaynak: CHA
İspanyol basını, 'Protestolar Türk hükümetine meydan okuyor'

YAŞAM Haberleri  / CHA

İspanya'nın en çok satan gazetesi El Pais, Gezi Parkı protestolarına ilişkin, "Büyük protesto dalgası Türk hükümetine meydan okuyor" başlığını attı.

İspanyol basını, günlerdir devam eden Taksim Gezi Parkı olaylarına bugünkü sayılarında geniş yer ayırdı. Ülkenin en çok satan gazetesi El Pais, birinci sayfadan verdiği haberinde, "Büyük protesto dalgası Türk hükümetine meydan okuyor" başlığını attı. "Göstericiler Ankara'da polisle çatışıyor ve İstanbul'un merkezini aldılar" denilen haberde, İstanbul'un merkezinde yeşil bölgeyi korumak için başlayan protestoların birinci sınıf siyasi meydan okumaya dönüştüğü belirtildi. El Pais'in Türkiye uzmanı Juan Carlos Sanz, "Otoriterliğe karşı protesto" başlıklı analizinde, "Ne Türk Baharı var, ne de ekonomik sıkıntılardan dolayı öfke, ama on seneden fazladır iktidarda olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otoriter eğilimine karşı sosyal rahatsızlık var" yorumunu yaptı. El Mundo gazetesi de haberi savaşı andıran fotoğrafla birinci sayfadan verirken, "İstanbul olimpiyatlar için puan kaybediyor" başlığını kullandı. Gazete, "İstanbul'da polisin göstericileri zalimce bastırması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Meydanı'nda başlayan olaylar karşısındaki inadı, Türkiye'nin uluslararası imajını kötüleştirdi ve şehrin 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığına da zarar verdi." ifadelerini kullandı. Bir başka önemli gazetelerden La Vanguardia ise olayları, "Türkiye bağırıyor, Erdoğan direniyor" manşetiyle okurlarına duyurdu.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...